Buddy

Fantins Busy Buddy

Fantins Busy Buddy

Foreldre
SJCH Huntsman Lance / NJCH Fantins Xtra

Født 30.01.2012
Reg.nr. NO35149/12
Farge Hvit/lever
Høyde  cm
HD FRI A
Øye lyst ECVO UA 14.02.17, 31.07.18 og 20.01.20
Øyne Gonoskopi UA 14.02.17 og 20.01.20
Valpekull Fantins HH-Kull, født 29.04.17, 6 valper
Fantins II-Kull, født 01.04.20, 7 valper
1 Kull i Bergen 04.10.18 Fjellangers Fun, 7 valper
1 Kull Sogn & Fjordane 01.04.20 Lykkehundens Ballit 5 valper
BILDER av Buddy Under tekstblokken
RESULTAT m/ dommer kommentar Se nederst på siden

Buddy

Det var ikke meningen å beholde valp fra BB kullet, men en liten hann valp snek seg inn under huden på Kjell. Når Kjell satt i Stresslessen og så på TV, lå Buddy i fanget og sov, og slik fortsatte det... Vi hadde 5 hunder og var enige om at vi i takt med naturlig frafall skulle nedtrappe til 4 hunder. Med Buddy økte vi i stedet til 6 - det har vi aldri har angret på 🙂 Buddy er en mild hund, som gled lett inn i flokken og tilpasset seg våre 2 eldre hannhunder på en respektfull måte.

2013 Buddy er med på jakt, han er lydig, har et fint søk mønster, er fast i viltkontakt og apporterer og avleverer i hånd. Han har startet på noen jaktprøver, men det har vært generelt dårlig med fugl, og uten viltkontakt sier reglene at det ikke blir premiering.  Om det ble flere bomturer mht premiering så ble det mange fine kritikker fra dommerne, ingen tvil om at Buddy har potensiale og det er det viktigste.

2014 Det ble 3 jaktdager i Tynset hvor Buddy fungerte fint, men jaktprøver ble det ikke da Kjell var dårlig det meste av høsten.

2015 Kjell og Buddy jakter på Tynset i år også og Kjell er svært fornøyd med Buddys utvikling. Når jaktprøvene starter er Kjell syk og Rigmor fører Buddy på Gjerstad og på den første prøven på Hemnes. Jeg er overrasket over hvor bra Buddy går med meg som aldri har trent eller ført ham tidligere.
Kjell fikk gått med Buddy selv på de senere prøvene og da ble det 1.pr. i BK. det vil si at han må han opp i AK neste år. Nå må det trenes på vannapport for fellesklasse AK/EK. Den må være Godkjent for at han skal få starte på felt prøve Kjell har en oppgave å gjøre 🙂

2016 Nok en høst med jakt og "guttetur" sammen med søster Backup og tante Xzena i Trøndelag. Buddy fungerer supert iflg. Kjell, han holder kontakt og apporterer perfekt. Heller ikke dette året fikk Kjell trent tilstrekkelig på den lange vann apporten.

2017 Kjell er i bedre form og har begynt å trene på lange apporter med innlagte vanskelighets grader og er nå oppe i mer enn 70 m. på land. Når temperaturen stiger noe blir det å overføre dette til vann.
28/2 ble han paret med Goya. Vi har lenge ønsket å beholde linjene etter Xtra og Herkules og ser med spenning frem til dette kullet som blir vårt HH-kull.
Den eneste tispen i kullet, Hera Huntress, kjøpte vi tilbake i oktober da hun ble for forsiktig for ny eier. Vi ser forsiktigheten, men i skogen og under arbeid er den helt borte, hun bruker nesen og jobber! Hera har egen side, følg henne gjerne der.
Buddy er Kjells Jaktkompis og husets snilleste gutt. Aldri krangling med de to eldre hannhundene. Han vet imidlertid å ta vare på damene i flokken når det synes nødvendig. Når det gjelder den lange vann apporten for Fellesklasse, er ikke Kjell og Buddy på "nett" da er det noe som skjærer seg, ellers fungerer alt som har med jakt og apportering.
Vi ser hvordan han jakter og er superfornøyd, så får vi heller la prøvene være, det er ikke det som betyr mest og vi kan trygt si at egenskapene er der. Begge foreldre er Jaktchampion, søster Bird er Jaktchampion og Årets Jaktspaniel 3 år på rad! Søster Backup og tante Xzena er ikke prøvedeltagere men står for så mange jaktresultat på storfugl at vi har mistet tellingen.

2018 Tidlig på året forlot Pavo og Quick oss. Buddy er nå alene hannhund men synes han har det bra som "en av flokken" ingen ambisjoner om å overta leder rollen. Den tok Vidda og hun ble en sterk og god flokkleder.   Kjell er mye syk, men det blir noen få jaktturer. Buddy finner vilt og gjør sin del av jobben.

2019-2023 Først ble det Pandemi  og ingen jakt, så ble Kjell akutt livstruende syk og det ble nok en høst uten jakt, men Buddy og "damene" hans får gode turer med Rigmor og Buddy trives og holder farten oppe. Han bruker nesen hele tiden og jobber selv om det ikke er på jakt. Slank og fin og med god muskulatur, nå 11 år gammel.

Dato Sted Prøvetype Premie Kort utdrag av Dommer kritikk
2016 Vestby Vannapp. FK Kjell trener for vanskelig vannapport men noe har skjært seg mellom hund og fører når det gjelder vannarbeid, Buddy vil ikke svømme langt nok ut, selv om han apporterer på 70m på land. Kjell gir seg med prøver og de konsentrer seg om jakten 🙂
05.12.2015 Jæren Jaktprøve BK 2.pr. Fremviser et utmerket søk og tempo og støter 2 bekkasiner, hunden er fast i oppflukt. Får kastapport og leverer fint i førers hånd. Trekkes noe for variert arbeid etter viltkontakt.
01.11-2013 Hemnes Jaktprøve BK 1 pr. Går med utmerket fart, stil og markdekning i variert terreng, bra stopp ved støt og kastapport. En springer med svært gode jaktegenskaper som vi sikkert vil se i høyere klasser.
31.10.2015 Hemnes Jaktprøve BK 2 pr. Arbeider med god reviering, stil og fart, er en god viltfinner, Kastapport helt perfekt: spontant grep og direkte inn og leverer i førers hånd.  PS. Kjell var syk, Rigmor førte Buddy og fikk trekk for muntlig kommando...
26.09.2015 Gjerstad Jaktprøve BK 0 En hund som viser et premieringsverdig arbeid men som dessverre ikke kommer i fugl.
19.10.2013 Skiptvet Jaktprøve BK 3 pr. Søker fint, føres med små midler, støter fugl, sitter. Kastapport leveres i førers hånd. Trekk for noe uro.
28.09.2013 Aurskog Jaktprøve BK 0 Bra fart og stil, god kontakt m fører, Meget bra arbeid for klassen, finner ikke fugl.
21.09.2013 Kongsberg Jaktprøve BK 0 En lovende jakthund som vi sikkert får se mer av i høyere klasser, dessverre ingen viltkontakt
15.09.2013 Støren Jaktprøve BK 0 En stilfull hund som viser Meget godt arbeid men som dessverre ikke får viltkontakt
14.09.2013 Støren Jaktprøve BK 0 Godt søksarbeid for klassen, men har ikke viltkontakt
31.07.2013 Frambu Vann/Spor Del 1 Bestått Rolig i skudd og kast, hopper villig i vann, tar anda, svømmer effektivt og leverer med utmerket grep