Fantins Dirty Trick

 (Desperados Evita / Lerskallet's Driver)
 19.11.1992  - 19.10.2005
4 x 1 EK Fullprøve Jakt, Sverige og Norge
2 x 2 EK Fullprøve Jakt, Sverige og Norge
7 x 3 EK Fullprøve Jakt, Sverige og Norge
Årets Bruks hund nr.3 1995
Årets Jaktspaniel 2000
Prøvens Beste Hund mange ganger, Norge og
Sverige, første gang 10 mnd. gammel!
Tildelt HP, Guns Choice og tatt hjem 3 vandre premier
til odel og eie, og 2 aksjer i en evig vandrende VP i Sverige
Trent og ført på prøver av Kjell  -   Far til 5 kull.
Far til 2 kull på Kennel Fågeljägaren. Paret med Fågeljägarens Date. Både barn og barnebarn har vunnet SM (Svenske jaktmesterskapet). Paret med Jaktfalkens Penny, oppdrett uten kennelnavn. Sønnen Herkules ble jaktpremiert hos oss før han 14 måneder gml. ble omskolert til Narkotikahund m/personsøk. Jobbet i kriminalomsorgen til han ble 10 år .
2 kull på Kennel Fantin. Hvor avkom har bevist det meste, og hvor sønnen Fantins Quicktempered har vunnet jaktprøver i både Norge og Sverige og ble Årets Jaktspaniel 2008. Datteren Fantins Loving Fafi ble prøvevinner 13 mndr gammel og premiert i Eliteklasse, og mor til SJCH NJCH Fantins Pavarotti som ble Årets Jaktspaniel 3 år på rad. 2005. 2006 2007. Barnebarnet  NJCH Fantins Xtra er Jaktchampion det samme er oldebarnet  NJCH Fantins Bird Bagger som også ble Årets Jaktspaniel 2015, 2016 og 2017, Fant lever fortsatt videre gjennom sine avkom, i 2018 har han tipp oldebarn som viser at gode gener holder i generasjoner.
TIL MINNE  ved Anniken Aagaard
Noen hunder setter tydeligere spor etter seg enn andre. Fant var en av dem. Vi er mange som aldri glemmer synet av den lille kjempen som ga begrepene jaktlyst, fart og stil ny betydning i norsk jaktprøvemiljø.
Kjell og Fant var i mange år fast innslag på alle norske og mange svenske jaktprøver. Jeg ser ennå for meg det trygge mørkebrune blikket som beroligende tittet opp på Kjell (han var som regel grønn i ansiktet av prøvenerver). "Slapp av, dette ordner vi", sa han nok. Og det gjorde de! Krattet ligger sannsynligvis flatt etter dem den dag i dag, og det var ikke få premier de tok med seg hjem.
Kort tid før han døde var Fant med på sin siste prøvetur i Sverige. Hans datter Fågeljägarens Glada, (Flisan) til Bengt Rødseth ble beste hund med 1EK HP, barnebarnet Fågeljägerens Lärka fikk 1UK HP.
Vi tipper at Bengt ikke hadde noe i mot å dele seng med Fant den helgen, det var nemlig betingelsen for å få underkøya...
Det er mange hunder med Fants blod i årene som gjør seg bemerket i Sverige i år. Fantins Pavarotti har seilt gjennom klassene i hurtigtogsfart og har allerede sin 1EK, Fantins Quicktempered og Fantins Prusiluskan som plukker premier i AK og Fågeljägarens Lärka med 1UK er alle gode representanter. Datteren Fantins Loving Fafi, som selv er premiert i alle klasser på jaktprøve, bringer Fants blod videre hjemme i kennelen.
At hans avkom kan måle seg med de aller beste, beviste ovennevnte Flisan og Ripa (Fågeljägarens Fjellripa) da de ble hhv nr. 1 og 3 i SM (Svenska Spanielmesterskapet i 2003. I tillegg vant Ripa mesterskapet i Jaktspanielklubben i 2002. I disse konkurransene møtes de aller ypperste hunder og førere i Norden. De blir bedømt av A-panel dommere fra Storbritannia.
De aller tydeligste  sporene satte nok Fant i hjertet til de som var så heldige å få bo sammen med ham i tretten år, Kjell og Rigmor. De valgte å la ham sovne inn i verdighet hjemme i Vestby, når den siste kampen var den eneste han hadde igjen.
Nå velger jeg å tro at han er et sted hvor fasanene er mange, skytterne treffsikre og fallapportering en selvfølge!
Anniken Aagaard
Takk Anniken for vakre ord som beskriver Fant så utrolig godt.