Goya

Fantins Gorgeous Goya

Foreldre
Laganmill Gilpin / NJCH Fantins Western

Født 23.03.2015
Reg.nr. NO38537/15
Farge Hvit/lever
Høyde 46 cm
HD FRI A
AD FRI  0
DNA test for Progressive Retinal Atrophy (Cord1) CLEAR of Cord1 mutation Ikke affisert, Ikke bærer
Øye lyst ECVO UA 14.02.17, 22.01.2019 og 20.01.2020
Øyne Gonoskopi UA 14.02.17 og 20.01.2020
Valpekull Fantins HH kull 6 valper  1T 5H
Fantins  II kull    7 valper   3T 4H
Fantins  KK kull  10 valper 2T 8H
RESULTAT Jaktanleggsprøve 26.08.17 Godkjent JAL 53 P
BILDER AV GOYA : Se nederst på siden

Goya

Goya var så knøtt liten når hun ble født at vi nesten ikke trodde det var mulig, bare 130 gram, hun lå som en liten fuglunge i hånden min. Størrelsen var imidlertid det eneste som var forskjell med de øvrige i kullet. Evnen til å finne mor og mat var det ikke noe å si på, ei heller var hun senere til å reise seg når den tid kom. Alt var som vanlig, bortsett fra fødselsvekten. Vi kalte henne "Mini West"
Det ble som det måtte bli, vi ville se denne lille, energifulle valpen vokse til, vi måtte rett og slett se hvordan hun utviklet seg - saken var avgjort, vi fikk nok en hund i huset!  Goya var liten til hun nærmet seg 5 måneder, da strakk hun på bena og vips så var hun helt på høyde med de øvrige valpene.

2016 Goya har blitt 1 år, den bitte lille valpen har vokst og er nå større enn våre øvrige tisper! Energien er på topp og hindringer er til for og forseres, dørgrind på 110cm hopper hun over og hun åpner lukkede dører... Jakt treningen var i gang da Rigmor ble alvorlig syk og målrettet trening ble satt på vent.

2017 2 år gammel ser vi hva som bor i henne. Hun holder kontakt, har fart, stil og bruker nesen optimalt. Energi har hun fått i dobbelt opp, fra sin far som vi så på vinterjakt i Sverige, dyp snø ingen hindring - det gikk unna, og fra sin mor "West" som var NJCH og Årets Jaktspaniel 2010. Å se West på jaktprøve var en opplevelse, farten var ekstrem og evnen til å finne vilt var formidabel. Inne er Goya rolig og kjærlig, vil helst ligge i fanget og Kjell har fått en "pappa jente". Goya har drøyt 1 år mellom hver løpetid, vi bestemmer oss derfor for å pare henne.  29.04.17 Fødselen er i gang, sent på kvelden kommer den første valpen, så resten i tur og orden. Til tross for at hun er førstegangs fødende ordner hun ALT selv, vi er imponert, hun hadde klart seg om hun hadde vært alene - slik skal det være. Vårt HH-kull er født, 6 valper, 1T og 5H et jevnt, fint og livskraftig kull. Vi selger alle men kjøper Hera tilbake ca 5,5 mnd. gammel - (se hennes side)
28.08.17 Goya debuterer på Jaktanleggsprøve (JAL) Kjell starter en hund som knapt har vært trent men får 53/60P, vi er svært fornøyd. På høsten er det Kjell som blir langvarig syk og treningen stopper nok en gang opp.

2018-2019 Goya er vår store glede, hengiven, kjærlig og med en herlig personlighet. Hun er bare snill men finner på så mye rart at latteren sitter løst når hun er i gang.  Ute nyter vi å se energien, farten og jaktegenskapene.

2020 Goya har blitt 5 år og har kun hatt 1 kull, vi bestemmer oss for å pare henne igjen. Da den planlagte hannhunden i siste liten viste seg å ikke kunne pare, ble hun primo februar nok en gang paret med Buddy som var reservehund. 01.04.20 Vårt II-kull ser dagens lys. 7 valper 3T og 4H. Vi ser valper som til tross for samme far og mor er nokså forskjellig fra forrige kull - disse har fått mye mer av Goyas måte å være på, en oppfinnsom og morsom gjeng. Vi har valpetreff med jakt trening når de er ca 5mnd. gamle og ser  valper med STORT potensial - nå er det opp til eierne å trene videre, så de får den optimale jaktkompisen.

2021 Bare 1 år siden siste valpekull, men fordi hun løper så sjelden parer vi henne for 3. og siste gang. Vi bruker Zetastar Wild at Heart "Viktor" som vi ble kjent med for 1 år siden.  Han har den samarbeidsvilje, utholdenhet, og energi jeg ønsker, i tillegg er han mentalt svært sterk, sunn og frisk.
Viktor er trent som narkotikahund, men utenfor jobb er han familiehund, bor på stor gård og omgås barn og forskjellige dyr daglig.  I kombinasjon med Goya ser vi frem til et kull med mye energi, jaktlyst og utholdenhet. 06.03.21 kom KK-kullet med hele 10 valper! 2T og 8H.  Fødselen gikk på skinner, Goya ordnet som tidligere alt selv, det er flott å være tilstede ved en fødsel og se tispen klare alt, så naturlig. Dog et problem... Goya har bare 8 jur, så her må vi passe på at alle får melk og legger på seg. De spiser på skift, også dette ser Goya og naturen til å holde orden på. Vi smelter for en av tispene og beholder Kalleigh!