Hera

Fantins Hera Huntress

Foreldre:
Fantins Busy Buddy / Fantins Gorgeous Goya

Født 29.04.2017
Reg.nr. NO43394/17
Farge Hvit/lever
Høyde 44 cm
HD FRI A
AD FRI  0
Øye lyst ECVO UA 16.01.2020
Øyne Gonoskopi UA 16.01.20
Valpekull Fantins  JJ kull  7 valper 3T 4H
RESULTAT Jaktanleggsprøve 26.08.18 Godkjent JAL 47 P,
16.09.18 Godkjent JAL 57 P
16.09.18Godkjent Vannapport BK
BILDER av HERA Se nederst på siden

Hera

2017 Hera var solgt, men kom tilbake til oss i oktober, 6 mnd. gammel. Hun ble for forsiktig for eieren som allerede hadde hund fra oss, den var mye tøffere, kontrasten ble for stor. Hera var forsiktig, men hadde mye energi, var samarbeidsvillig og nysgjerrig på alt . Fant hun noe så skulle det undersøkes nøye, og gjerne spises. Siden hun fant alt mulig rart og tok det med seg, ble det en periode hvor vi måtte passe litt ekstra på. Hun var med på det meste og miljøtrening  ble prioritert. På Valpetreff for HH-kullet på høsten så vi på søket og ble positivt overrasket over hvor godt hun brukte nesen, på iver og arbeidslyst.
Så ble Kjell langvarig syk, det ble ikke mulig å gi Hera den oppfølgingen hun trengte, da Jan Erik og Kari i Undrumsdal tilbød seg å ha henne til Kjell ble frisk, takket vi ja. Det ble veldig vellykket, Hera var med på alt, til og med på Juletrefest for hunder! Super sosialisering.

2018 Hera er tilbake hos oss, forsiktigheten avtar, hun bjeffer en del mot noen mennesker og hunder som kommer mot henne, men ikke alle. Hun er nysgjerrig og løser derfor ofte problemet selv. Vi ser etter hvert at det er atferden hos de hun møter som avgjør om hun bjeffer eller ikke. I Sommer begynte vi med litt bevisst trening, Jan Erik er ivrig og vil gå på JAL prøve med henne. De har super kjemi og samarbeider utrolig fint. Apport treningen er godt i gang.
Vi tok henne med til et vann for å se om hun ville svømme. Lysten var stor men hun holdt seg lenge på grunna. Plutselig la hun seg ned og da var det gjort, hun svømte og svømte og ville bare være i vannet. Da er apportering i vann og levering på land neste prosjekt.

2019 Også dette året har Jan Erik hatt Hera i perioder. De har vært på JAL prøve 2 ganger og hun har 57/60p nesten full score, og fikk godkjent apportkravet for start i BK på Jaktprøve! Vi er kjempefornøyd. Hun viser stor jaktlyst og forsiktigheten er helt fraværende når hun jobber.
På høsten var hun med Jan Erik og hans hund Frisko på ganske mange jakt turer og hadde flere viltkontakter. Hun har fart og stil i søket, kan gå på grensen stort men lar seg kalle inn. Hun har ro i viltkontakt/oppflukt, men noe små detaljer må finjusteres før eventuell start på jaktprøve sesongen 2020.
Hun er fortsatt en blanding av nysgjerrig/usikker/leken når det plutselig dukker opp hunder eller personer, men det bedrer seg for hver gang og stopper fort om folk ikke bryr seg om henne men fortsetter med sitt. Det er når noen stopper og blir stående å stirre på henne at hun reagerer.
Hera har en personlighet som sjarmerer oss og vi er superglad for at vi tok henne tilbake og fått se hva som bor i henne. Hun er rett og slet en herlig liten hund.

2020 Hera har blitt 3 år, vi har bestemt oss for å pare henne. Vi har lett og lett etter en hund som ligner jaktspringeren slik den var for mange år siden. Mellomstor, kompakt, med ekstrem arbeidslyst, utholdende, samarbeidsvillig og ikke minst mental sterk og med evne til å koble helt ut når det skal være ro. Så traff jeg Viktor, en narkotikahund med et strålende resultat fra Politiets mental test, plutselig var han der… hunden som hadde alt jeg så etter. I beg. av februar ble det paring. En spennende kombinasjon, et  kull jeg ser frem til og har stor tro på.  07.04.20  Fødselen er i gang, Hera er superflink men det blir komplikasjoner da en valp ligger feil. Vi mister noen, men 7 levende fødte valper så dagens lys – Vårt JJ-kull var født, 3T og 4H.  Hera tar seg av valpene og er en flott hundemor og når vi har valpetreff ved 5 mnd. alder ser vi at valpene har de kvalitetene vi håpet på.
PANDEMI- Korona –  Hundeaktiviteter ble avlyst så det ble ingen Jaktprøve for Hera, men Jakt ble det, sammen med Jan Erik og Frisko.

2021-2023 Tiden går, pandemien avtar men det tar tid å komme i gang med aktivitetene igjen. I løpet av 2022 får Hera nye venner, Johanne og Jenny som gjerne vil gå tur og trene litt med henne, etter hvert blir det en overnatting, så flere og nå bor hun på Jegstad gård og har det helt topp. Hun er godt mottatt av hele familien, får all verdens oppmerksomhet og slipper å dele oppmerksomhet og kos med alle våre hunder. Hun er med i fjøset og i stallen, blitt kjent med hester, kuer, kaniner, høner og elghunden Tinka. En liten jakt tur, dog uten felling har det også blitt. Hun er på besøk her i mellom og vi hos henne. Da viser hun så stor glede at det varmer, men når vi går står hun avslappet og sier “ha det”, ingen tegn til å ville være med oss tilbake – da vet vi hun har det bra.
Hera har bare hatt 1 kull, det ble så bra at v planlegger et siste kull på henne.
16/3-23 Hera er i dag inseminert med importert sæd etter den engelske hunden Edgegrove Trapper. Det er første gang på 32 år vi ikke har naturlig paring, men dette er en spennende kombinasjon som vi har stor tro på. Nå er det bare å vente…….