Fantins Vidda

    


Foreldre: SJCH NJCH Fantins Pavarotti/
Via-Edsbergs Anja
 
Født
13.05.2007
Reg.nr.
N13143/07
Farge
Hvit/lever
Høyde
ca 44 cm
HD
Fri A
Øyne
Eveco: 3x ua
Øyne Gonioskopi u.a
Øyne
Gpra Chord I : Clear
Resultat
Nederst på siden
Valpekull:
Fantins AA-kull, født 24.02.2011
Fantins DD-kull, født 08.02.2013

Fantins FF-kull, født 12.02.2015
 


Vidda


Vidda er en middels stor ESS av jaktspringertype (working). En herlig liten hund som er svært fører myk, lett dressert og samarbeidsvillig. Hun har et høyt tempo er intens og har stor jaktlyst. Etterhvert som hun har fått viltkontakt har intensiteten og forståelsen for arbeidsoppgaven bare økt.

Hun debuterte på Jaktanleggprøve i aug. 2008 ble Godkjent med meget god kritikk. Stilte samme dag på Apport prøve og fikk 1 pr. i Ung hund kl. Lørdag samme uke debuterte hun på Jaktprøve Felt i Drangedal på utsatt Fasan og fikk 1.pr. i UK også der. Søndag var det ny prøve med ny dommer, hun fikk en glimrende kritikk for utført arbeid og hvordan hun hadde vokst med oppgaven fra den ene dagen til den andre. Det ble ingen viltkontakt denne dagen, da heller ingen premie. Kritikken var imidlertid glimrende, den sier hva hunden står for og kan utvikle seg til. Vi var kjempefornøyd.

Senere på høsten startet hun på ny jaktprøve, denne gang på naturlig forekomst av Rugde. Stedet var Birkeland, helt ute ved kysten i Rogaland. Hun hadde 2 viltkontakter, var fast i opp flukt på begge, apporterte for første gang ny skutt varmt vilt og avleverte i hånd. En prøve i helt annerledes og utfordrende terreng. Ukjent type vilt bød ikke på problem, hun jaktet som om hun aldri hadde gjort noe annet. Det ble en ny 1 pr. i UK.
Etterhvert har hun blitt en komplett jakthund som er utrolig lett ført og samarbeidsvillig. På de 2 siste prøvene høsten 2010 i Rogaland startet hun i Åpen klasse. Begge dommere bemerket et utrolig stille og fint samarbeid.Den ene dommeren sa han ALDRI hadde gått bak noen i mer enn 50 minutter uten å høre et plystresignal eller annen kommando, hunden gikk som en "symaskin" jevnt, intenst, alltid innenfor anvist område og hele tiden i god kontakt med fører. Hun var i vilttomt område den dagen - men kritikken er verd gull!
Dagen etter ble det felt fugl for henne, hunden fikk fin kritikk, jeg fikk på-pakk for en dum førertabbe under apporten... den trakk premien ned til en 2 AK. Jeg legger meg flat :-)
 
2011 Det var lite fugl på alle prøver på naturlig vilt denne høsten. Vidda kom ikke i viltkontakt, en skjebne hun delte med de aller fleste på disse prøvene. På Skiptvet gikk hun imidlertid til premiering og med 1. AK er det et mål å starte i EK neste år. Herlige kritikker for fart, stil intensitet og at vi samarbeider uten mas og fløytesignaler. Hun er en herlig hund å jakte med.

2012 Vidda vender av seg selv på 20-30 m noe som er fantastisk når vi jakter men vann apporten i Eliteklasse krever rundt 40 m. med skjult apport og når hun snur på 30 m ble det et problem.
Ny og annerledes trening med økning av avstand og vanskeligere og vanskeligere tilgjengelige apporter ble gjort hver dag i en uke til hun med fart og intensitet gikk 75 m ut. Da meldte vi på til Apport prøven på Kongsberg. Det hun hadde klart på land ble automatisk overført til vann! Det var herlig! Slepesporet med kanin utførte hun perfekt. Med Godkjent apport prøve i Eliteklasse startet hun dagen etter på jaktprøven og ble eneste hund med fuglekontakt. På sin debut i klassen viste hun ro i opp flukt og flott apportering. Det ga henne 1 EK. Litt av en helg :-)
På årets øvrige jaktprøver hadde hun ikke viltkontakt, men hun støvsuger busker og kratt i høyt tempo, så finner hun ikke fugl så er terrenget tomt! I ett tilfelle var jeg sikker på at vi var nære og ba dommeren om å få et par minutter ekstra. Men nei, det var nestemann sin tur, vi hadde gått tiden ut.
2 min etter at vi forlot stedet smalt det! Fuglen satt litt høyere opp og neste hund fikk den - slik er det i blant ....
På årets jakttur opplevde vi som så mange andre dette året - det var lite fugl å se.

2013 Vidda føder sitt andre kull den 28/2, vårt DD-kull. Høsten kom og med den jakt og jaktprøver - Et år hvor det knapt var fugl å finne for noen av deltakerne på jaktprøvene.Det er kjedelig med tomme terreng, men da får man i hvert fall se på hundens utholdenhet og interesse for å finne vilt - og den arbeidslysten skuffer ikke :-)

2014 Vidda ble kun påmeldt 2 jaktprøver dette året, sykdom mm. satte en bremse på våre aktiviteter.Gledelig var det derfor når hun på høstens først prøve gikk til en klar 1 EK. På utsatt fugl kommer hennes intense og tette søk til sin rett. Ro i viltkontakt og perfekt apport ga henne topp premiering. Vi håpet på nok en viltkontakt når vi reiste til Sokndal i Rogaland på årets siste prøve. Der har hun gjort glimrende arbeid tidligere men nok en gang var det vilttomt i det terrenget hun fikk tildelt.

2015 12. februar fødte Vidda sitt 3. og siste valpe kull. Vårt FF-kull - 6 herlige valper 1 tispe og 5 hannhunder.
 
2016  21.mai,  På utstilling for første gang, vi hadde vel aldri tenkt tanken, og ikke trent for å gå og stå riktig i en utstillings ring, men når vi skulle avgårde med Xtra, så tok vi også Vidda med.
Vidda mangler kun en 1EK med felling på jaktprøve for å få tilstrekkelig jakt premiering til et Jaktchampionat. Det hjelper ikke om hunden gjør alt riktig hvis ikke skytteren treffer!  Det skal apporteres varmt ny skutt vilt i Eliteklasse for å bli NJCH.
Og så må de ha et  utstillings resultat, minst Sufficient.  Vidda fikk en glimrende kritikk og Very Good! Dommeren sa hun var en svært god Jaktspringer type.
 
okt. Vi hadde meldt Vidda på jaktprøve da det var prøve med fellingstillatelse og hun mangler kun en 1EK med felling og apport av varmt vilt for å bli Jaktchampion. Hun gjorde alt hun skulle og fikk god kritikk for arbeid og ro i viltkontakt, MEN fuglen landet på
motsatt side av en elv og hun klarte ikke å lokalisere den. Så den gang ei.
Til årets siste prøve på Jæren den 4/12, reiste vi med et lønnlig håp om viltkontakt, hun er alltid fast, så jeg krysset fingrene for at hun fant fugl slik hun gjorde året før på samme prøve. Hun gjorde en imponerende innsats i tett kratt, og fikk en glimrende kritikk,
hun fikk også gå ekstra lenge i håp om at hun skulle få fugl, men til slutt måtte dommeren stoppe pga tid og flere hunder som skulle ut mens det var skytelys. Vidda begynner å bli en godt voksen dame og enn så lenge i super kondisjon og med stenharde lår muskler.
Er hun i like god form neste høst, så gjør vi nok et forsøk igjen. Hun er en fantastisk jakthund og en suveren viltfinner så hun hadde fortjent tittelen NJCH.

 

 
 
 NSK's Hovedutstilling, Tønsberg
              21.mai 2016

 Nice dark eyes. Good neck and shoulders.
 Would like  more bone.   Well sprung ribs.
 Good topline. Well angled quarters and
 good coat. Moved well.
 In amazing muscular condition!
 
 PS. 9 år og i topp kondisjon - slett ikke verstsweat
 
 Tusen takk til Ørjan Ullebø som fikk en helt uerfaren
  hund til å vise seg fra sitt beste i et mildt sagt -
  uvant miljø.
 
  
 Vidda springer som om hun aldri har gjort annet ...
  Vidda 9 år gammel var på utstilling for første gang!

 2 flotte "damer" med handlere og dommer Kate Keely
 
 
 
 
 
 
 Ro i oppflukt
 Oppdager felt vilt
 
 Apporterer og bringer inn   (foto K. Framstad)
 
Vidda hopper også gjerne hinder   
  
         klatrer i stige
 
  følger med...  
  Drektig og like før fødsel - men på tur vil hun  Vidda er en fantastisk mor, her med nyfødte AA-valper    uteservering tilbys til de er leveringsklare

 
 
Dato Sted Prøvetype Resultat
Kort utdrag av kritikk

04.12.16 Jæren Jaktpr. Rugde mm 0 EK En hund som jobber på toppnivå i tett kratt, Perfekt! Påviser vitring men Ingen viltkontakt
18.09.16 Hemnes Jaktpr. Fasan 0EK
En hund som arb. korrekt i vind, gjennomsøker tett vegetasjon, finner fugl og er fast.
Fuglen skades og lander på motsatt side av en elv, Vidda lokaliserer ikke fuglen og prøven avbrytes.
21.05.16 Tønsberg Utstilling Very Good In amaging muscular condition - hele kritikken ved siden av bildet.
05.12.15 Jæren Jaktpr. ass arter 2 EK En hund som finner vilt, har 2 fine situasjoner, men trekkes for ujevnt søk
16.11.14 Sokndal Jaktpr. Rugde 0EK En rutinert hund som dessverre ikke finner fugl idag
04.10.14 Skiptvet Jaktpr. Rapph. 1EK En god jakthund som gjennomfører et M. tilfredst. arb.
15.09.13 Støren Skogsfuglpr. 0EK Meget god hund som jeg gjerne hadde sett i fuglearb.
14.09.13 Støren Skogsfuglpr. 0 EK Arb. med stor intensitet og godt arb.Vilttomt terr.
04.11.12 Birkeland Jaktpr. Rugde 0 EK Arb. seg gjennom busker og kratt. Terrenget er tomt!
03.11.12 Birkeland Jaktpr. Rugde 0 EK M.bra arb. Får desvere ikke viltkontakt
30.09.12 Skiptvet Jaktpr.Rapph. 0EK Kom inn som reserve, Godt arbeid men fant ikke fugl
23.09.12 Kongsberg Skogsfuglpr. 1EK Godt feltarb. Flott fuglesituasjon der hunden gjør alt riktig!
22.09.12 Kongsberg Apportpr. EK Godkjent
30.10.11 Birkeland Jaktpr. Rugde 0 AK Ingen viltk. En mycket trevlig hund.arbetarväl utan signaler
29.10.11 Birkeland Jaktpr. Rugde 0 AK Ingen viltk. Høy fart, god kontakt, føres stille.
08.10.11 Skiptvet Jaktpr.Rapph. 1 AK Dekker marken effektivt,sitter i viltkont. App. raskt til fører.
01.10.11 Skiptvet Jaktpr.Rapph. 2 AK Fast i flog o skott, Bra markering, OK avlemning.
19.09.11 Kongsberg Skogsfuglpr. 0 AK Ikke viltkontakt.
22.05.11 Skiptvet Jaktpr.Rugde 1AK m/HP Et eksemplarisk spanielsøk i tett samarb. m/fører.
31.10.10 Birkeland Jaktpr. Rugde 2 AK Täcker marken effektivt. Reser Rugde elegant 2g.
Missar markeringen 2.g. menhittar fugl o apporterar.
30.10.10 Birkeland Jaktpr. Rugde 0 AK Prøves i 3 slipp och gjør et mycket bra fältarb. provet
igjennom, behøver ei korrigeras nogonting alls. Täcker
marken forträffligt o håller mycket bra fart o stil provtiden
igjennom. Hittar tyvär ei nogot vilt.
03.10.10 Skiptvet Jaktpr. Rapph. 0 AK M.trävligt arb.Bettre stadga hadde gitt tiken høgt pris
18.09.10 Jondalen Skogsfuglpr. 2 AK En God jakthund som trekkes for noe trangt søk
14.08.10 Skiptvet Jub.Jaktpr.uoff 1 AK En tik som visar bästa spanielsøk under hele provet!
07.11.09 Kvelde Jaktpr. Fasan 0 AK God fart, intensistet og kont. m/fører.Ingen viltkont.
01.11.09 Birkeland Jaktpr. Rugde 0 AK Desverre ingen viltkontakt
31.10.09 Birkeland Jaktpr. Rugde 2 AK En lovende hund.
10.10.09 Kongsberg Jaktpr. Skog 0 AK Ingen viltkontakt
03.10.09 Skiptvet Jaktpr.Rapph. 0 AK M. bra effektivt søk. Fast i 2 viltk. feiler v/avlev.
15.09.09 Andebu Apportprøve Godkj. AK Gjennomfører både spor & vann M.overbevisende
02.11.08 Birkeland Jaktpr.Rugde 1 UK En Meget lovende unghund.
26.10.08 Tjørn, Jaktpr.Fasan 0 UK Utm. jaktlyst, markerer vilt men brister i mønster
31.08.08 Drangedal Jaktpr. Fasan 0 UK Arb.effektivt i god kont.m/fører, finner desv. ikke fugl.
30.08.08 Drangedal Jaktpr. Fasan 1 UK En hund som fortjener høyeste premiering
22.08.08 Andebu Apportprøve 1 UK Rolig i skudd/kast, apporterer og avlev.i førers hånd.
22.08.08 Andebu Jaktanleggspr. Godkjent Gjennomfører alle moment M.overbevisendeadmin