NJCH Fantins Xtra


 
 
Foreldre:Herkules / Fantins U
Født 01.09.2008
Reg.nr. 24327/08
Farge Hvit/lever
Høyde ca 42 cm
HD FRI A
Øyne ECVO: Fri
Gonoskopi: Fri

Resultat:

nederst på siden
Valpekull: Fantins BB-kull født: 30.01.2Xtra

Når denne kombinasjonen ble planlagt var det en selvfølge at vi skulle beholde en valp. Vi hadde ønsket å bruke Herkules ”Culle” i mange år, og nå hadde vi endelig en tispe som passet. Xtra var den først fødte i kullet og idet jeg tar i henne for første gang, sier jeg:

det blir denne vi skal beholde.Og slik ble det.


 Litt om Herkules (BB-kullets far):

”Culle” var en hannhund vi beholdt som parings valp etter Fantins Dirty Trick og Jaktfalkens Penny. Han ble trent for jakt og prøve premiert i AK før han var 1,5 år gml. I puberteten ble det for stor gnissing mellom far og sønn til at det var praktisk mulig å ha begge under

samme tak. Han ble testet på politiets treningssenter for tjenestehunder og fikk topp resultat på testen. Han ble godkjent som narkotikahund og tjenestegjorde i Kriminalomsorgen til han gikk av med pensjon i 2009. Han høstet stor heder for en utrolig utholdenhet og

arbeidskapasitet. Han ble nr.2 i Nordisk Mesterskap for Narkotikahunder i Danmark 2007. Han har hele tiden vært en like god familiehund som tjenestehund. Endelig hadde vi en tispe som passet slik at vi fikk tatt vare på linjene.

 

2010 Xtra er en kontaktsøkende og herlig hund. Hun tar innlæring raskt og er samarbeidvillig.

I Sept.debuterte hun på Apport prøve i BK og ble Godkjent på første forsøk, 14 dager senere debuterte hun på Skogsfuglprøve i Jondalen med 1.premie i BK (begynnerklasse)
Kritikken lyder: En ung lovende jakthund som idag leverer et perfekt arbeid for klassen. 2.okt. starter hun på sin første jaktprøve på utsatt vilt, Fasan og Rapphøns. Nok en 1.premie og glimrende kritikk.
Høstens opplevelse er Rugdeprøven i Rogaland. Xtra var påmeldt både lørdag og søndag. De to svenske dommerne syntes hun fortjente å komme i viltkontakt og ga henne utvidet søk tid, men dessverre, fugl fant vi ikke. Ved kritikk opplesing beklaget begge at hun ikke
kunne få premie pga manglende viltkontakt, men de syntes hun fortjente en Gullkantet 0 !
Med få tellende prøver ble hun allikevel nr.5 på listen over Årets Jaktspaniel i sin debutsesong.

2011 Xtra fikk ved første forsøk godkjent apport prøve i både AK og EK og starter på høstens første prøver i AK. På skogsfuglprøven ved Kongsberg kom ingen av de 11. startende i viltkontakt terrenget var "svart". På prøvene senere på høsten på Skiptvet gikk hun til
premiering begge dager og med 1 AK tok hun steget opp i EK (Eliteklasse) På Rugdeprøvene i Rogaland ble det ingen viltkontakt, noe som gjaldt de fleste. De fleste av årets prøver var på naturlig forekomst av vilt. Når det knapt er vilt i prøveområdet og hundene ikke
får viltkontakt blir det heller ikke premiering men vi gleder oss over gode kritikker som sier mer om hundens arbeid enn en premiegrad.
 
2012 Xtra har i år debutert på jakt og hun fungerer slik vi ønsker. I tillegg har hun deltatt på Årets jaktprøver og der hvor hun har hatt viltkontakt har hun gått til premiering. Det er små marginer når det gjelder premiering i Eliteklasse, På Støren ble hun trukket for litt uro,
noe som skjedde etter at fuglen var fløyet, hun sto men ble noe urolig da hagla klikket og ingenting skjedde. Små feil reduserer premien men hun er utrolig lydig og samarbeidsvillig.
På prøvene i Rogaland ble det for første gang skutt Rugde for henne. Det er 2 prøver i løpet av en helg og Xtra vokste med oppgaven og taklet terrenget som om hun aldri hadde gjort annet enn å "fyke" opp og ned stupbratte bergvegger og balansere på hyller.
Søndagens dommer var full av lovord,hun var den beste av alle hundene han hadde sett på rugdejakt. Hun fortjente høyeste pris men kunne dessverre ikke gå til premiering på grunn av manglende viltkontakt..
Selv var jeg strålende fornøyd med Xtra som av 2 dommere denne helgen fikk de beste kritikker man kunne ønske seg. Skytterne var enige med dommeren så søndag ble hun skytternes valg av jakthund og fikk hedersbetegnelsen GUNS CHOICE.
Det er en fornøyelse både å jakte med Xtra og føre henne på prøver.
 
2013  En begredelig prøvesesong, det var vilttomt på praktisk talt alle prøver, men det gjaldt alle deltakere. Unntaksvis var det 1 maks 2 ekvipasjer som hadde viltkontakt.
 

2014 På jaktprøven i Rogaland denne høsten gikk hun det beste feltet jeg noen gang hadde sett, og dommeren ga henne uforbeholden ros. Hun fikk viltkontakt, forholdt seg rolig og fuglen ble felt! Den eneste felling av 19 fugl denne helgen.

Med en apport nå så var hun klar for Jaktchampionat. og med høy premiering ville hun også blitt Årets Jaktspaniel.


Så er det på prøve man opplever det meste, hun ville ikke apportere - for første gang noensinne henter hun ikke viltet og jeg forsto ingen ting. På veien hjem kastet hun opp kontinuerlig - dagen etter bar det til veterinæren, hun var syk. Rødt og betent strupehode

og svelg . Ikke så rart hun ikke ville apportere. Etter 10 dager på antibiotika var hun igjen seg selv.  Hva hun hadde fått i seg vet vi ikke, og at hun ble frisk var det viktigste, men du verden for et resultat det kunne ha blitt. Vi får satse på neste år.


2015  En jaktsesong hvor det nesten ikke var fugl å finne for noen på de fleste prøver. I og med at Xtra jobber så utrolig bra både på jakt og på prøver ønsket vi så inderlig at hun skulle få den ene premien hun manglet for å bli NJCH.

Det ble mange nuller, gode kritikker, men med manglende viltkontakt så hjelper ikke det. På den ene prøven på Hemnes hvor hun faktisk hadde 2 viltkontakter klarte jeg å ødelegge det hele ved å rope Sitt!, i stedet for å fløyte/plystre! At det går an, det er ikke tillat

å prate med hunden i EK, hvorfor jeg plutselig sier noe, når jeg ellers aldri gjør det vet jeg ikke, men når muligheten til den premien vi ønsket så inderlig var tilstede, klarte jeg å ødelegge det selv. 

 

Med et helt nedslitt kne var det bare såvidt jeg klarte gjennomføre, men da det ble satt opp en prøve på Jæren helgen før jeg skulle legges inn til operasjon for kneprotese, satte vi oss i bilen og kjørte. Siste mulighet dette året og VI KLARTE DET - HURRA!!

Hun fikk sin 1EK og da skytteren også traff ble det den nødvendige fellingen som må til for et Norsk jaktchampionat.   Når kneet fungerer skal vi på utstilling - går det som vi ønsker kan Xtra titulere seg NJCH - er det noen som fortjener det, er det denne hunden.

 

2016  Det er mai og utstilling i Tønsberg, den har vi meldt oss på. Vi trenger kun en lav premiering; Sufficient, for kravet til Jaktchampionatet når all premiering på Jaktprøver er innfridd. Kneet fungerer ikke godt nok til at jeg kan løpe i ringen, men jeg har vært

heldig å få hjelp. Så kom dagen og Xtra gikk som en klokke med handler Marianne Ullebø, Alt klaffet og hun fikk atskillig høyere premiering enn jeg hadde kunnet drømme om, nemlig Very Good!  Kritikken var helt strålende og dommeren sa at både hun og Vidda,

som også var med, var 2 meget gode typer Jaktspaniel.

Så lykkes vi på første forsøk - jeg var så glad at jeg måtte gå i bilen å være for meg selv noen minutter. OG Xtra fortjente dette så inderlig vel, hun er en topp Jakthund, som har jobbet intenst og utholdende til tross for ofte manglende vilt i det tildelte terreng på prøver.

 

Høst:  Vi fikk kun startet på 2 jaktprøver denne høsten fordi jeg var syk, men med 2 fine resultat i Eliteklasse så er hun på pallen som 3.vinner i Årets Jaktspaniel!  Vi er kjempefornøyd

 

2017 Noen år kjennes som de kun har "skjær i sjøen"  Ingen jakt denne høsten og kun en jaktprøve - NM! Xtra var forhåndskvalifisert så vi meldte på, dog uten entusiasme, det var for mye annet denne høsten.

Utmerket arbeid, tar opp en løpe, jeg bryter den, hun finner ny fugl får den på vingene og sitter ! Fuglen felles på den andre siden av en bekk med tett vegetasjon på begge sider. Jeg så ikke nedslaget, plassen hun skulle sendes fra var tett, jeg så ingenting. Hun går over men ikke langt nok. Prøven brytes av dommer.

Ved jegermiddagen om kvelden forteller Jeremy Organ meg at han likte hundens arbeid svært godt, hun var systematisk og effektiv og hele tiden innenfor korrekt avstand, lydig og samarbeidsvillig. Hun feilet i apporten, med god kritikk lever vi godt med det sweat  Xtra er godjenta og nå har hun også fått barnebarnet Hera i flokken.undefined
 

NJCH Fantins Xtra med diplom og rosett.
Fortjent tittel til en svært god jakthund.
  
Kun 2 starter i 2016. Kongsberg 1EK og
Prøvens Beste hund. Den eneste hund med
komplett premierings verdig arbeid.
 
  
4/12 startet vi på Jæren, det ble en 2 EK.
Noe uro i fugle situasjonen trakk ned.
perfekt apport og avlevering.
  
Med 2 gode premieringer klart hun å bli 
ÅRETS JAKTSPANIEL nr. 3
 
Datteren NJCH Fantins Bird Bagger ble
ÅRETS JAKTSPANIEL
Vi har nok en gang 2 på pallen lol

 NSK's Hovedutstilling   Tønsberg 21/5-2016
                                                                                                                                                                                                                                                                   
 Marianne får Xtra til å løpe som om det er
 det hun  har  gjort bestandig !
 
 Dommeren kommer med Championat
 rosetten!  Xtra har klart det!
 For første gang på Utstilling, men må man
 - så må man.

 Stor takk til Marianne Ullebø som førte
 Xtra  så hun fikk vist seg fra sin aller beste
 side.

     
  Xtra 3 mnd har oppdaget noe i snøen     Julenissen! Den vil hun ha...
  Og det Xtra vil ha - det får hun tak i..
  (3 mnd)
     
  5 mnd apporterer hun sin første fugl, en
  due
  6 mnd gammel går hun pent i bånd
   Vel året og jakt og apport trening ha
   startet
   undefined   
  Xtra har stor intensitet og er en god viltfinner     Det går så ørene flagrer :-)   fugl hentes uansett føreforhold
 Stor og tung, drektig med sitt første og   eneste kull  Vårt BB-kull er født hun bar 11 valper, 9   levde   De små tas vare på til de skal forlater oss
 Xtra fikk beholde valp, Kjell fikk ny   kompis:  Buddy!  Kunsten å slappe av kan de, Xtra og Vidda   Xtra, Vidda, Pavo og Rigmor på jaktprøve i   Rogaland
 
 
Dato Sted Prøvetype Resultat
Kort utdrag av dommerkritikk
 
201714.10.17 Hemnes  Elvebredd/Fasan 0 EK NM: Effektivt søk,  stor intensitet, fant fugl, ro i oppflukt. Feilet i apporten/fant ikke fuglen
2016


 ÅRETS JAKTSPANIEL NR. 3
04.12.16 Jæren Jaktpr. Rugde mm 2 EK  En god jakthund som trekkes for noe uro i fuglesituasjonen.  Perfekt apport og avlevering
18.09.16 Kongsberg  Skogsfuglprøve  0 EK  Ingen viltkontakt denne dagen.
17.09.16 Kongsberg  Skogsfuglpr.  1 EK
En bra jakthund som är behaglig att jaga över, Visar god stadga, snabb apport med bra  grepp, förs med små medel.  Prøvens Beste Hund
21.05.16 Tønsberg  Utstilling  Very Good Strong muscular condition -kritikken kan sees ved siden av bildet fra utstillingen.
201505.12.15 Jæren rugde/bekkasin 1 EK En utmerket jakthund som viser større forstand i fuglesituasjonen enn alt personell som er i hundens følge. FELT FUGL!
06.11.15 Sokndal Rugdeprøve 0 EK En erfaren hund som jakter inn i kratt og opp i bratte fjellskråninger, ned skrenter i godt , stille samarbeid med fører.
01.11.15 Hemnes Skogsfugl 0 EK
Gjør en utmerkt blindapport på felt overflyver. Støter fugl i tett kratt er fast men situasjonen er ei jaktbar og teller derfor inte.
Utmerket fart och stil, en hund som arbeter hårdt. Får dessverre ikke flere viltkontakter og kan inte gå til pris.
31.10.15 Hemnes elvebredd/Fasan 0 EK Stor arb.lust och god viltfinner, finner fugl i 2 forskjellige terreng. Prøven ødelegges av førerfeil !
13.09.15 Kongsberg Skogsfuglpr. 0 EK En gjenomarbeidet tik som inte kan gå til pris på grunn av manglende viltkontakt.
12.09.15 Kongsberg Skogsfuglpr. 0 EK En hund som fremviser et eksemplarisk søksarbeid, men som dessverre ikke kommer i fugl.
201416.11.14 Sokndal Rugdeprøve 0 EK En erfaren hund som viser et imponerende søkarbeid og naturlig viltfinnerevne, mislykkes dessverre i  sitt apportarbeid i dag
15.11.14 Sokndal Rugde prøve 1 EK En meget god jakthund som gjør et arbeid som kvalifiserer til høyeste premie
04.10.2014 Skiptvet Utsatt fugl 1 EK En hund som utfører sitt arbeid til høyeste premiering
14.09.14 Kongsberg Skogsfuglpr. 0 EK Erfaren hund med god jaktlyst, utmerket terrengdekning. Har dagens BESTE SØK men kan ikke prem pga manglende viltkontakt
24.08.14 Sokna Skogsfuglpr. 0 EK Rutinert tispe som gjør et svært bra arbeid men som dessverre ikke kan premieres pga manglende viltkontakt.
2013


ÅRETS JAKTSPANIEL NR. 5
03.11.13 Birkeland Rugdeprøve 0 EK En ivrig jakthund med god samarbeidsvilje som dessverre ikke finner fugl i dag.
02.11.13 Birkeland Rugdeprøve 2 EK En bra jakthund som også apporterer fugl felt for annen hund. trekkes noe for redusert fart i et av slippene.
28.09.13 Aurskog Skogsfuglpr.                     0 EK En hund som jakter fornuftig men som ikke finner fugl.   (Ingen hadde viltkontakt på prøven!)
21.09.13 Kongsberg Skogsfuglpr. 0 EK En hardtarbeidende hund som utfører arbeidet m. bra, men som dessverre ikke får viltkontakt
15.09.13 Støren Skogsfuglpr. 0 EK Flott tempo, god bredde. Markerer vitring. Et fornøyelig følge, hadde fortjent fugl i dag.
14.09.13 Støren Skogsfuglpr.
0 EK
Hunden arbeider med meget stor fart, intensitet og stil og gjennomsøker alle terrengavsnitt
En hund som kun mangler viltkontakt for høy premiering. Ble skytternes valg:Guns Choice
2012


ÅRETS JAKTSPANIEL NR. 3
04.11.12 Birkeland Rugdeprøve 0 EK Et fantastisk utf. arb. dessverre ingen fugl! En super Kritikk
03.11.12
Birkeland Rugdeprøve 2 EK Fortjener høyeste premiering, men trekkes noe pga misforståelse v/avlevering.
30.09.12 Skiptvet Utsatt fugl 2EK God jaktlyst, god viltfinner. lydig.(vanskelig å tyde skriften)
29.09.12 Skiptvet Utsatt fugl 3EK Fin fart/bredde, fast i viltkontakt.,nøler noe m/ å reise viltet
23.09.12 Kongsberg Skogsfuglpr. 0EK Meget fint feltarbeid. Hadde fortjent. viltkontakt
16.09.12 Støren Skogsfuglpr. 3EK En god jakthund, noe uro i fuglesituasjon red. premiegraden
2011


Årets jaktspaniel nr. 5
30.10.11 Birkeland Rugdeprøve 0EK Gjør et premieringsverdig arbeid men finner dessverre ikke fugl
29.10.11 Birkeland Rugdeprøve 0EK Bra jaktlust,fart o stil,førs med små medel, finner ikke fugl,
08.10.11 Skiptvet Utsatt fugl 1AK Systematisk søk, god kontakt. Ro i 2 viltkont.+ kastapp.M.bra apportering
01.10.11 Skiptvet Utsatt fugl 2AK Noe ujevnt tempo, rolig i viltkontakt og fin apport.
19.09.11 Kongsberg Skogsfuglpr. 0AK Et solid arbeid men dessverre ingen viltkontakt.
19.06.11 Kongsberg Apportprøve Godkj.EK En konsentrert hund som leverer sitt apportarbeid på en utmerket måte
19.06.11 Kongsberg Apportprøve Godkj.AK En hund med god app.lyst og god markeringsevne
31.10.10 Birkeland Rugdeprøve 0BK Ung springer som utvisar store kvaliteter, føres med mycket små medel
30.10.10 Birkeland Rugdeprøve 0BK En riktig dyktig hund som hadde fortjent viltkontakt. Føras mycket ljudløst!
03.10.10 Skiptvet Utsatt fugl 2BK En ung, god, men uerfaren hund som trekkes for slapp avlevering av apport.
02.10.10 Skiptvet Utsatt fugl 1BK Debut prøve med utsatt fugl - En meget lovende jakthund, utmerket apport
18.09.10 Jondal Skogsfuglpr. 1BK Debut Skogsfuglprøve Ung lovende jakthund som leverer et perfekt arbeid for klassen
08.09.10 Siggerud Apportprøve Godkj. BK Debut apportprøve - Villig i vann, rask apport og avleveringadmin