Fantins Busy Buddy                                    undefined                                         
  
Buddy til venstre sammen med kullsøster
NJCH Fantins Bird Bagger
som ble årets Jaktspaniel 2015, 2016 og 2017 !


                                    Foreldre   
SJCH Huntsman Lance  / NJCH Fantins Xtra                                                       
Født 30.01.2012
Reg.nr. NO35149/12
Farge Lever/hvit
Høyde
HD FRI - A
Øyne:DNA test
Øyne: ECVO øyelyst
U.A  14.02.17
U.A. 31.07.18
U.A. 20.01.20
Øyne: Gonioskopi
U.A 14.02.17
U.A. 20.01.20
Kull m/F. Gorgeous Goya, 6 valper     Født 29.04.17
Paret m/ Goya  primo feb. 2020
Resultat nederst på siden
 

 

 

 Buddy
 
Det var ikke meningen å beholde valp fra BB kullet, men en liten hann valp snek seg inn under huden på Kjell. Når Kjell satt i Stresslessen og så på TV, lå Buddy i fanget og sov, og slik fortsatte det...
Vi hadde 5 hunder og var enige om at vi i takt med naturlig frafall skulle nedtrappe til 4 hunder. Med Buddy økte vi i stedet til 6  - det har vi aldri har angret på :-)
 
Buddy er en mild hund, som gled lett inn i flokken og tilpasset seg våre 2 eldre hannhunder på en respektfull måte. 
2013 Buddy er med på jakt, han er lydig, har et fint søk mønster, er fast i viltkontakt og apporterer og avleverer i hånd. Han har startet på noen jaktprøver, men det har vært generelt dårlig med fugl de gangene han har deltatt, så premier er det heller dårlig med. Fine kritikker fra dommeren har han imidlertid. 
 
2014 Det ble 3 jaktdager i Tynsetl hvor Buddy fungerte fint, men jaktprøver ble det ikke da Kjell var dårlig det meste av høsten. 
 
2015 Kjell og Buddy jakter på Tynset i år også og Kjell er svært fornøyd med Buddys utvikling. Når jaktprøvene starter er Kjell syk og Rigmor fører Buddy på Gjerstad og den første prøven på Hemnes. Jeg er overrasket over hvor bra Buddy går med meg som aldri har trent eller ført ham tidligere.
Kjell fikk gått med Buddy selv på de senere prøvene og med 1.BK må han opp i AK neste år.  Nå må det trenes på vannapport for fellesklasse AK/EK. Den må være Godkjent for at han skal få starte på feltprøvene. Kjell har en oppgave å gjøre :-)
 
2016 Nok en høst med jakt og "guttetur" sammen med søster Backup og tante Xzena i Trøndelag. Buddy fungerer supert iflg. Kjell, han holder kontakt og apporterer perfekt. Heller ikke dette året fikk Kjell  trent tilstrekkelig på den lange vann apporten. 
 
2017 Kjell er i bedre form og har begynt å trene på lange apporter med innlagte vanskelighets grader og er nå oppe i mer enn 70 m. på land.  Når temperaturen stiger noe blir det å overføre dette til vann.
28/2 ble han paret med Goya. Vi har lenge ønsket å beholde linjene etter Xtra og Herkules og ser med spenning frem til dette kullet som blir vårt HH-kull. 
Den eneste tispen i kullet, Hera Huntress, kjøpte vi tilbake i oktober da hun ble for forsiktig for ny eier.  Vi ser forsiktigheten, men i skogen og under arbeid er den helt borte, hun bruker nesen og jobber!  Hera har egen side, følg henne gjerne der.
Buddy er Kjells Jaktkompis og husets snilleste guttsmiley Aldri krangling med de to eldre hannhundene. Han vet imidlertid å ta vare på damene i flokken når det synes nødvendig. Når det gjelder den lange vann apporten for Fellesklasse, er ikke Kjell og Buddy på "nett" da er det noe som skjærer seg, ellers fungerer alt som har med jakt og apportering. 
Vi ser hvordan han jakter og er superfornøyd, så får vi heller la prøvene være, det er ikke det som betyr mest og vi kan trygt si at egenskapene er der. begge foreldre er Jaktchampion, søster Bird er Jaktchampion og Årets Jaktspaniel 3 år på rad!
Søster Backup og tante Xzena er ikke prøvedeltagere men står for så mange jaktresultat på storfugl at vi har mistet tellingen.  
 
2018
 
 

 


 
   
 Buddy 3 mnd med Kjell og mor Xtra  4 mnd, Buddy synes barnestolen var akkurat passe for ham   Xtra og Buddy i egen hytte


 Dato Sted Prøvetype Resultat Kort utdrag av kritikk
201505.12.15 Jæren Rugde,Bekksin mm  2 BK Arb. i god kontakt m/fører, i 2.slipp varierer søket og premiegr. trekkes noe ned.
06.11.15 Sokndal Rugde  0 BK Jobber i god fart og kontakt, men viser seg urutinert under varierende vindforhold.
01.11.15 Hemnes Rugde/Fasan  1 BK En hund m/mycket goda jaktegenskaper. Den kommer at visa sei i høgre klasser!
31.10.15 Hemnes Utsatt Fasan  2 BK (R. fører)Buddy tar opp 3 fugl på 100 m, noe urolig i starten fast i siste situasjon.
26.09.15
Gjerstad Skogsfuglpr.  0 BK (Rigmor fører) Hunden arb. svært bra men finner ikke fugl.
2014


Kjell er ikke bra og deltar ikke på prøver med Buddy denne høsten.
201319.10.13 Skiptvet Jaktprøve Rapphøns  3 BK Noe uro i viltkontakt, men bra søk for klassen
28.09.13 Aurskog Jaktprøve Skog  0 BK Meget bra arbeid for klassen

21.09.13

Kongsberg Jaktprøve Skog  0 BK En lovende jakthund som viser god utholdenhet for klassen
admin