Hera Huntress


                                             

                    undefined                                             

 

 Foreldre: 
Fantins Busy Buddy / Fantins Gorgeous Goya

 
 
Født
 29.04.2017   
Reg.nr.
 NO43394/17
Farge
 Lever/Hvit
Høyde

HD   :  Fri-A
Øyne: ECVO      
20.01.20  U.A
Øyne: Gonoskopi  20.01.20 U.A
Paret med Victor primo feb. 20 
 
 
Resultat nederst på siden.
 

HERA

2017 En knallsøt tispe med MYE energi, nysgjerrig på alt . Fant hun noe så skulle det undersøkes nøye, og gjerne spises. Siden hun fant alt mulig rart og tok det med seg, ble det en periode hvor vi måtte passe litt ekstra på. 

På Valpetreff på høsten så vi på søket og ble positivt overrasket over hvor godt hun brukte nesen og på arbeidslyst/vilje.

Så ble Kjell utsatt for et uhell og Hera flyttet i en periode til Jan Erik og Kari i Undrumsdal. Der ble hun sosialisert og var med på Juletrefest for hunder lol

 

2018  Hera er tilbake hos oss, forsiktigheten avtar, hun avreagerer fortere og fortere, hun er nysgjerrig og løser derfor problemet selv. Det er enkelte hunder som fremkaller atferden.

I Sommer begynte vi med litt bevisst trening, Jan Erik er ivrig og vil gå på JAL prøve med henne.  De har super kjemi og samarbeider utrolig fint. Apport treningen er godt i gang.

Vi tok henne med til et vann for å se om hun ville svømme.  Lysten var stor men hun holdt seg lenge på grunna. Plutselig la hun seg ned og da var det gjort, hun svømte og svømte og ville bare være i vannet. Da er apportering i vann og levering på land neste prosjekt.


2019 Også dette året har Jan Erik hatt Hera i perioder. De har vært på JAL prøve 2 ganger og hun har 57/60p  nesten full score, det er vi kjempefornøyd med.  Hun viser stor jaktlyst og forsiktigheten er helt fraværende når hun jobber.

På høsten var hun med på ganske mange jakt turer og hadde flere viltkontakter. Hun har fart og stil i søket, kan gå på grensen stort men lar seg kalle inn. Hun er fast i oppflukt, men noe små detaljer skal finjusteres før jaktprøvesesongen 2020.

Hun er fortsatt en blanding av nysgjerrig/usikker/leken når det plutselig dukker opp hunder eller personer, men det bedrer seg for hver gang og stopper fort om folk ikke bryr seg om henne men fortsetter med sitt. Det er når noen stopper og blir stående å stirre på henne at hun reagerer.

Hera har en personlighet som sjarmerer oss og vi er superglad for at vi tok henne tilbake og har fått se hva som bor i henne. Hun er rett og slet en herlig liten hund.

 

2020  Hera har blitt 3 år, vi har bestemt oss for å pare henne. Vi har lett og lett etter en hund som ligner jaktspringeren slik den var for mange år siden. Mellomstor, kraftig, med ekstrem arbeidslyst og utholdenhet, samarbeidsvillig og ikke minst mental sterk og med evne til å koble het ut når det skal være ro.  Så traff jeg Victor, en narkotikahund med et strålende resultat fra Politiets mentaltest, plutselig var han der... hunden som hadde alt jeg så etter.  I beg. av februar ble det paring.

Dette er et kull jeg ser frem til og har stor tro på.


  
 
 undefined
 undefined
 
 
  undefined                                   
 Hera ca 3 mnd.  Valpetreff. Kjell og Hera på sin 1.trening.  Hun har blitt 6 mnd.  Etterpå sluknet de, sammen... tror vi får en bortskjemt liten hund
 undefined
 undefined  undefined
 Hera elsker snø - her på hytta utenfor vindu!   ligger men våken og klar for ny oppgave.   en lang jaktdag er over - Hera (foran) og Frisko kalles inn.


 Dato  Sted  Prøvetype Resultat
 Kommentar

 2018        
 16/9  Hemnes  JAL  57/60 p  Fint arbeid for klassen, misser noe på avlevering på vann
 26/8  Prestesetra  JAL  47/60 p  Ung hund med god jaktlyst, noe usikker i apportarbeidet.


admin