Historikk

Kennel Fantin – Og slik startet det…
Etter mange år med hund fikk vi vår første spaniel i 1984. En Cocker spaniel som på linje med våre tidligere hunder skulle være turkamerat og familiehund. Den lille arbeidsglade hunden endret imidlertid hele vårt hundehold. Hun inspirerte til aktivitet. Det ble CERT på utstilling, 1.pr. i Lydighet kl. I., Godkjent Jaktanlegsprøve og hun ble Norges første Cocker Spaniel med Viltsporchampionat, og inspirerte sin eier (Rigmor) til å ta jegerprøven! NVCH Desperados Domino ”Fanta” til daglig ble brukt som ettersøkshund og er sammen med Rigmor, som var Fagkonsulent, med i NJFF’s første opplæringsfilm om Ettersøk av skadet vilt.

1987 Vi får vår første Engelsk Springer Spaniel, Desperados Evita. Etter å ha fått Cert på utstilling, Bronsemerket i Lydighet og 1.pr. på Viltsporprøve konsentrerte vi oss om jakten. Hun ble premiert i Eliteklasse, tok aksjer i vandrepremier og ble flere ganger Prøvens Beste Hund, senest høsten 95, 8,5 år gammel. En arbeidsglad, livlig og utholdende hund som i tillegg var en herlig familiehund. I 1989 ble hun Årets Allsidighetsspaniel. Vita blir vår stamtispe og mor til vårt A,B og D-kull. Fra første kull var målet å ta vare på rasens jaktegenskaper. I Sverige var det jaktprøver, vi reiste dit for å se og delta. 10.januar 2003 tok vi farvel med vår kjære gamle Vita som ble 16 år gammel.

1989 Kennelnavnet Fantin registreres.
I Kennelnavnet ligger minnet om en hund som til daglig ble kalt Fanta. En liten cocker som åpnet våre øyne for alt man kunne gjøre sammen med en hund, hvor spennende det var å trene og oppdage at man får til ting.
I kennelnavnet ligger også vår andre store interesse, Opera og musikals. Fantine i Le Miserables  og hunden Fanta, ble til sammen FANTIN

Nedenfor følger de viktigste resultat og hendelser gjennom årene

1990 Vårt første kull blir født 31/1. 6 valper, 1H/5T.  Foreldre: Nord.UCH Springstars Black Cock/Desperados Evita. Vi kaller dette vårt A-kull, og  beholder en valp, Fantins Adrastèa. Adra flytter inn til naboen som blir fôrvert. Vita deltar på jaktprøver og gjør det bra.

1991 Fantins B-kull blir født 22/4. 7 valper 5H/2T. Foreldre; SV-89 NUCH Nobhill Brightest Chance/Desperados Evita. Vi beholder en tispevalp som vi kaller Fantins Busy Brundie. Målet er å trene henne til Jakt og ettersøk.

1992 Det ble 2 kull dette året. Adra blir mor til vårt C-kull, far er SLCH Beeline Winnie The Pooh 8 valper ser dagens lys 17/4, 5H/3T
Vita får sitt 3. og siste kull 19/11. D-Kullet. Far er Jaktspringeren Lerskallets Driver. Etter å ha født 3 valper ble det dramatikk, det ble keisersnitt for å få ut de 2 siste som dessverre var døde. Vi beholder en hannvalp og kaller han Fantins Dirty Trick, Fant til daglig – Det var et er blinkskudd! Vi hadde fått en fantastisk Jakthund, vi er for alvor i gang med målet: Å ta vare på rasens jaktegenskaper.  Fant blir Kjells hund.
Brundie og Big Boss debuterer på JAL (Jaktanleggsprøve) og blir Godkjent

1993 Fantins Dirty Trick, 11 mnd. gml. blir Prøvens Beste hund på Jaktprøve i Bergen med 1. UK/HP. Vita er påmeldt i EK (Eliteklasse) på jaktprøve i Sverige. Ingen går til premiering men Vita blir utropt til Prøvens beste Hund!

1994 Adra blir mor til E-kullet den 25/7. Far er Nimblewhit Old Fashion, 6 valper, 2H/4T. Vi har valpetreff, deltar på utstilling, blodsporprøver og  jaktprøver. Brundie får sitt første kull 1/12 og klarer enkelt alt selv, 8 valper 6H/2T. Far til kullet er LP Beeline Straight Flush, en hannhund med det vakreste springerhode/uttrykk jeg har sett. Vi beholder en valp som tok innersvingen på oss, hun var et lite fjon og navnet ble Fantins Fiona Hart.
Årets høydepunkt på jaktprøver i Norge og Sverige. Fant blir Beste Hund i AK, Vita får 2pr i EK og Big Boss premieres i NBkl

1995 Årets Brukshund nr. 1,2 og 3 var alle fra kennel Fantin. Det var: Fantins Brown Bright and Charming, Fantins Big Boss og Fantins Dirty Trick. Vinner av Jaktprøve, Drøbak: Desperados Evita  som samtidig tok 1,aksje i Kennel Tuppeltorpets VP (vandrepremie)
Den 19/12 blir Brundie mor til G-kullet og får 11 valper! 6H/5T. Vi brukte Beeline Straight Flush om igjen da vi var så fornøyd med F-kullet.
Vita og Fant premieres i EK, søsknene Brundie og Boss debuterer i AK og får hhv 1. og 2.pr.

1996 Et år med få prøver og lite fugl, men Fant får 2 EK, Boss er også i Eliteklasse nå og får 3EK. Fiona debuterer i NBkl og blir Klassevinner!

1997 Årets Brukshund, Spor og Agility hund: NVCH Fantins Brown Bright and Charming
Årets  jaktspaniel nr.2:Fantins Gentleman Årets Jaktspaniel på delt 5.pl. Fantins Dirty Trick og NVCH Fantins Big Boss. Vinner av Skogsfuglprøven på Sokna: Fantins Dirty Trick som samtidig tok 2.aksje i Kennel Tuppeltorpets VP. Den 31/1 blir vårt H-kull født, foreldre: Solid as a Rock av Simonstorp/NVCH Fantins Enjoyable Ellis. 5 valper 2H/3T. Vi kjøper en tispe fra Kennel Astrospring i Sverige, Astrospring’s Deneb ad Fantin

1998 Årets AgilityhundNVCH Fantins Brown Bright and Charming
Årets Jaktspaniel nr. 2 :
Fantins Fiona Hart, hun ble også Beste Debutant på Jaktprøve i Drangedal. Vinner av Skogsfuglprøven på Sokna: Fantins Dirty Trick som da tok 3. og siste aksje i Kennel Tuppeltorpets VP! Vandrepremien, et Flott Relieff  ble dermed vårt til odel og eie! Brundie har gått Sporprøver og blitt NVCH (Norsk Viltsporchampion) 18/6 kommer I-kullet til verden, 10 valper 3H/7T. Foreldre: NUCH Inu-Goya Riverdance/NVCH Fantins Busy Brundie.  Vi skulle beholde en tispe men da en av hannvalpene var så utrolig vakker, beholdt vi han også! Fantins Imagine og Fantins Innovation, til daglig Immy og Bror.

1999 Årets Sporhund, Årets Brukshund nr.2 og nr. 3 i NM Blodspor: NVCH Fantins Enjoyable Ellis
Årets Sporhund nr.2 og Brukshund nr.3 : NVCH Fantins Brown Bright and Charming. Årets jakthund nr.3 og Brukshund nr.4 :  NVCH Fantins Busy Brundie. Vi gir ny VP (vandrepremie) til ”Sokna” prøven, Jaktmotiv malt på tre av lokal kunstner. NUCH Winner Ghost’s Mr.McKay/Fantins Fiona Hart blir foreldre til I-kullet som ble født 10/3. 5 valper 4H/1T

2000 Årets Jaktspaniel: Fantins Dirty Trick  ”Fant”  som også tar 1.aksje i Fantins VP
Årets Jakthund nr.3: 1 år gamle Herkules “Culle” (Fant’s sønn og paringsvalp etter en kombinasjon i Sverige) .
Vi har 2 kull dette året. 7/1 fødes K-kullet, 9valper 3H/6T Foreldre: Fantins Innovation/Astrosprings Deneb ad Fantin og L-Kullet den 23/7, 2 valper begge tisper. Foreldre Fantins Dirty Trick/Fantins Fiona Hart. En Kombinasjon vi har tenkt på i et par år. Vi beholder den ene tispen som får navnet Fantins Loving Fafi.

2001 Fafi debuterer på Jaktprøve i Sverige 12 mnd. gml., 8 starter ga 8 premieringer, hvorav 4×1 pr. i Uk (Unghundklasse) og Prøvens Beste Hund på Skogsfuglprøven på Sokna bare 13 mnd. gammel! Hvilken Pangstart – MEN hun er Fant’s datter og en kopi både i skinn og sinn. Som prøvevinner på Sokna tar hun også 2.aksje i Fantins VP og blir Årets Jaktspaniel nr. 3 Søsteren Fantins Lass of Joy gikk også til premiering i Uk på Soknaprøven
Årets Brukshund nr.4 og Sporhund nr. 7: NVCH Fantins Brown Bright and Charming, 10 år gml.  Årets Sporhund nr. 5: NVCH Fantins Enjoyable Ellis. NM Blodspor: Charm og Ellis er blant de 6 beste.
M-kullet fødes 13/5, foreldre: SUCH SVCH LP Astrosprings Deep Space/Fantins Imagine 5 valper 1H/4T
Culle blir Mentaltestet på Politihøgskolen og får topp resultat. 1,5 år gammel selges han til Kriminalomsorgen og med Erik Humlegård som hundefører trenes han til Narkotikahund med Personsøk. De to blir en super ekvipasje. Hjemme er han familiehund og bestevenn med sønnen på ca 1 år.

2002 Årets Jaktspaniel nr. 2: Fantins Lass O’Joy.-I Sverige blir Fants datter Fågeljägarens Ripa SM Vinner (Svenska Spanielmesterskapet)
Fafi debuterer på jaktprøve i AK med 1.pr. og “Bror” blir dobbelchampion Utstilling og Blodspor og får tittelen NUCH NVCH Fantins Innovation.
Søsteren NVCH Fantins Inspiration er høyt oppe på de fleste listene over Årets hund i forskjellige grener.
11/4 fødes N-kullet, 6valper 4H/2T. Foreldre: NUCH NVCH Fantins Innovation/Astrosprings Deneb ad Fantin
2/6 fødes O-kullet, 8 valper 5H/3T, Foreldre Salix Prime Time/Fantins Imagine. Vi kjøper en Jaktspringertispe i Sverige, Via-Edsbergs Anja

2003 SM Vinner Fågeljägarens Fjellripa, SM Vinner nr.3 Fågeljägarens Glada (Fants datter og datterdatter i Sverige)
Fantins Loving Fafi er en svært dyktig jakthund og premieres allerede i Eliteklasse på jaktprøve. Fantin hunder er representert på 1.halvdel av alle Årets hund lister i NSK. Fafi blir mor til vårt første Jaktspringerkull, P-kullet. 15/3. 7 valper 5H/2T, Far er SJ(j)CH Åkerbønans Chick. Vi beholder en  hannhund; Fantins Pavarotti.  Vår 1 år gamle nyinnkjøpte tispe tyvparer seg med Fantins Dirty Trick, hun er altfor ung men det er en drømme kombinasjon. Den 8/5 fødes Q-kullet, 9 valper 5H/4T. Vi beholder nok en hannhund; Fantins Quicktempered.

2004  Vinner av Årets Spaniel, NBF konkurranse og nr. 7 på listen for Årets Agility spaniel: NVCH Fantins Inspiration,
Å
rets Jakthund nr. 2: Fantins Pavarotti   (i sin første sesong, 1,5 år gammel.)
Årets Agilityspaniel nr. 3 : Fantins Lass O`Joy. Årets Bragd synes vi NVCH Fantins Brown Bright and Charming sto for, I en alder av 13 år går han fortsatt til 1.premie på Sporprøver og ble nr. 6 i NM Blodspor!
R-Kullet fødes 20/3, 9 valper 5H/4T, foreldre er Fantins Imagine/Cleavehill Ebony Cord

2005 Kennel Fantin har 15 års Jubileum –  en sorgtung start  – men hvilken avslutning!
En Epoke er over, det var følelsen vi satt igjen med når 2 av vårt oppdretts mest betydningsfulle hunder falt fra i  løpet av 6 mndr. Godt er det da å kunne glede seg over barn og barnebarn som bringer arven videre – og det med ære.
27.april tok vi farvel med NVCH Fantins Busy Brundie, 14 år gml. En fantastisk jakthund, sporhund, familiehund. Mor, mormor og oldemor til alle Fantinhunder på Årets Hund lister i 2004.
19.oktober må vi brått ta farvel med Fantins Dirty Trick ”Fant”, 13 år gammel. Vi tror Fant sørget seg i hjel, han var så knyttet til Brundie og ble aldri helt glad igjen etter at hun gikk bort. Vår ubestridte flokkleder, kraftfulle, arbeidsvillige og utholdende jakthund. En liten kjempe som huskes av mange. For oss ble savnet voldsomt og huset veldig tomt…
Fantins Loving Fafi, Fant’s datter og nærmest en kopi av sin far blir 20/6 mor til vårt 2. Jaktspringerkull. S-kullet. Far er SJ(j)CH Tobyhill Quickthorne, det ble 8 valper, 3H/5T og vi klarer ikke la være… vi beholder en tispe; Fantins Sircus.
22/7 Føder Fantins Opera Primadonna 1 hann valp, Far er Cleavehill Ebony Cord. T-kullets eneste hund fikk det beskrivende navnet: The Only One 😆

Jubileumsåret ble avsluttet med fantastiske resultat – her er noen:
Fantins Pavarotti går gjennom klassene på jaktprøver (Felt) i rasende fart. 1AK lørdag, 1EK søndag samme helg i Sverige. På norsk Jaktprøve i nov. blir han Prøvens Beste Hund med nok en 1 EK. På 6 jaktprøvestarter denne sesongen går han til premiering på alle!
Årets jaktspaniel: Fantins Pavarotti – Årets jaktspaniel nr.2 : Fantins Quicktempered
Årets Spaniel, NBF konkurranse: NVCH Fantins Inspiration (2.år på rad!)
Årets Agilityspaniel på delt 3.pl. Fantins Lass ’O Joy, Årets Agilityspaniel nr. 7 Fantins Kiri Te Kanawa

For 1.g. viser NSK resultatene av Kombinert Prøve Del I (Apportprøven).
Kun 3 Eng. Springe Spaniel oppnådde 1EK (1 pr. i Eliteklasse)  Det var: Fantins Pavarotti, Fantins Prusiluskan og Fantins Quicktempered

2006 For 2.g. topper vi Listen over Årets Brukshund/Jakthund med alle de 3 første plassene!
Årets Jaktspaniel: Fantins Pavarotti ( 2.år på rad), Årets Jaktspaniel nr. 2: Fantins Quicktempered (2.år på rad)
Årets jaktspaniel nr. 3: Fantins Prusiluskan
Årets Brukshund og Årets Spaniel, NBF konkurranse: NVCH Fantins Inspiration
SM Vinner 2006: Fågeljägarens Glada  (datter av Fantins Dirty Trick)

I tillegg til de 3 første plassene på listen over Årets jaktspaniel, ble også Fantins Primo blant de 10 beste. Pavo (Pavarotti) og Quick (Quicktempered) er begge flere ganger prøvevinnere og går begge i Eliteklasse. Via-Edsbergs Anja får sitt 2.kull, denne gangen planlagt 🙂 ,vårt U-kull fødes 16/5. Det ble 10valper, 6H/4T. Far SJ(j)CH Iliadens Tyfon (halvbror til Pavo). Vi beholder en tispe: Fantins U-2 ”Uiii” som skal bli Kjells nye jaktkamerat.

2007 Årets jaktspaniel: SJCH Fantins Pavarotti (3.år på rad) – Årets jaktspaniel nr. 2:Fantins Quicktempered (3.år på rad)
Vi hadde hørt så mye bra om Jaktprøven til SSRK avd. Gotland, at vi tok turen, mest for å finne ut hvordan prøve på naturlig forekomst av Fasan var. Det gikk over all forventning: Vinner av Elitekl. på Avd. Gotlands 30 års Jubileumsprøve: Fantins Quicktempered, Vinner av Ungh.kl.: Fantins Sooth og Fantins Pavarotti fikk glimrende kritikk og 1EK, vi nærmest jublet oss gjennom turen hjem.
Vinner av Jaktprøven i Uddevalla: Fantins Pavarotti som samtidig fikk sitt Svenske Jaktchampionat. Pavo beskrives av den svenske dommeren som en ”Toppen Jakthund”. På andre kritikker står det Imponerende, kraftfull Jakthund som ikke gir seg men vil finne vilt, en hund som uten å nøle forserer all slags terreng, stormer inn i tornekratt osv. osv. For oss er han i tillegg en kjærlig og herlig familiehund som vi er utrolig stolte og takknemlige over å eie. Han har  flere 1.EK enn han trenge for og bli NJCH men da må han på utstilling først… For å få det Norske Jaktchampionatet må hunden ha minst 2x 2pr på Utstilling for 2 forskjellige dommere. Det er bare å hoppe i det. På NSK avd. Oslo/Akershus’ utstilling i august får han den første 2.premien med mye bedre kritikk enn man venter å få på en Jaktspringer. 13/5 blir Pavo og Anja foreldre til V-kullet, 8 valper, 2H/6T. Ingen tvil, vi må beholde en tispe etter denne kombinasjonen. Pavo er i en egen klasse og Anja er den råeste jakthund vi noen gang har hatt.
Vi beholder 2! Vidda og Vilja, begge trenes men vi er bestemt på at en skal bli min nye jaktkompis, den andre skal selges ferdig trent, vi vil se hvordan de utvikler seg. Begge viser topp jaktegenskaper og samarbeidsvilje fra vi starter trening, bare noen måneder gamle. Jeg forelsker meg i Vidda, Kjell i Vilja og vi trener hver vår.

2008 9/2 reiser vi til Porsgrunn på Utstilling og den andre 2.pr. er i boks!  Pavo har nå tittelen SJCH NJCH Fantins Pavarotti og er den første og eneste ESS med både Svensk og Norsk Jaktchampionat!
Dette året var rollene byttet Årets Jaktspaniel: Fantins Quicktempered – Årets jaktspaniel nr.2: NJCH SJCH Fantins Pavarotti
Årets Jaktspaniel nr. 5: Fantins Vidda og nr. 6: Fantins Vilja bare 1,5 år gamle. Vinner av ”Soknaprøven” Fantins Quicktempered som samtidig tok 3. og siste aksje i Fantins VP.  Kennel Fantins Vandrepremie gitt til “Sokna Prøven” kom dermed ”hjem igjen” og ble vår til odel og eie.
Våre 2 hannhunder har byttet plass. Quick er ikke lengre den ”evige toer”, kjempehyggelig for Kjell og tittelen Årets jaktspaniel forble i familien 😛
Pavo har nå 13x1EK og har oppnådd mer enn vi noen gang kunne drømme om, bare 5 år gammel! Han har flere 0, men aldri pga. egen feil. 0 pr. har han fått når det har vært vilttomt eller skytter har bommet.  Han er en Once in a lifetime hund. Pavo er far til 4 kull.  og hans avkom begynner å vise ”framtassarna” Fantins Vilja og Vidda er Jaktpremiert i Uk, Kennel Spanielplassens Bajas er Godkjent Narkotikahund.
Kombinasjonen Pavo og Anja var så vellykket at vi gjør den på nytt. W-kullet fødes 11/5, 9 valper, 5H/4T.
U-2 har sitt første kull, vårt X-kull, født 1/9.  4H/4T. Far er Fant’s sønn Herkules “Culle”. Vi har ventet i flere år på å kunne bruke “Culle” og endelig passet det. Da måtte vi bare beholde en tispe – det ble lille Xtra!

2009 Dette året fikk de unge virkelig vise seg. Det viser at målrettet avlsarbeidet gir resultat
NJCH SJCH Fantins Pavarotti har oppnådd så mye, han kan knapt komme lengre.  Vi bestemte derfor at han ikke skulle delta på prøvene dette året. På Rugdeprøven i Rogaland fikk han imidlertid bli med. Den ene dagen hadde han viltkontakt. Det resulterte i nok en 1EK.
Årets jaktspaniel nr. 2: Fantins Quicktempered, Vinner av Østlandsprøven: Fantins Quicktempered
Beste Debutant Østlandsprøven Fantins U-2, Beste hund i BK Fantins Vilja, Vinner av Porstjernprøven Fantins Quicktempered.
Vinner Dag 1 i Rogaland Fantins Western 1,5 år, Vinner Dag 2 i Rogaland Fantins Vilja 2,5 år.
6 Fantin hunder var blant de 10 beste på Årets Jaktspaniel liste! 28/11 får U-2 ”Uii” sitt andre kull, Y-kullet. Far: Jaktviljans Edge. 8 valper, 4H/4T

2010 Kennel Fantin har 20 års jubileum 1990 – 2010
Vi ville feire – men hvordan? Og med hvem? Vi gikk i tenkeboksen. Jo vi ville feire med flest mulig av våre valpekjøpere og vi ville at det skulle ha med jakt å gjøre. Som tenkt så gjort. En treningshelg i mai og 2 uoffisielle jaktprøver i august ble planlagt. Terreng ble ordnet, dommere invitert, mail ble sendt ut og vi fikk kjemperespons!
Det kom folk fra alle kanter! Ca 40 personer og 30 hunder på begge arrangement – helt fantastisk stor takk til alle ! Mange unge hunder med stort potensial fikk vi se denne helgen. Jegermiddag ble det også en sensommerkveld.
Midt oppe i planlegging og gjennomføring knuser Kjell foten, får komplikasjoner og blir gående i måneder på krykker.  Haltende hjalp han til så godt han kunne og arrangementene ble gjennomført og tilbakemeldingene var et jubileum verdig.  Vår gave til våre valpekjøpere var et valpelotteri. Loddene kostet kr. 10.-, det var kun en gevinst, en valp som kunne velges fritt men måtte hentes i løpet av de kommende 3 år. Navnet skulle være Jubilé.  Trekning fant sted ved avslutning av jaktprøven søndag. Vinnerloddet hadde Harry Hoel, Biri. De 3 årene gikk uten at han hentet valpen…
6.sept. brått og totalt uventet mister vi vår elskede Fafi. Det var fullstendig ufattelig. Hun var frisk den ene dagen, borte den neste… Bare 10 år gml. Fantins Loving Fafi, vår herlige, bitte lille, kjærlige, temperamentsfulle, fantastisk arbeidsvillige og kontaktsøkende hund. Høyt premiert på Jaktprøve og prøvevinner.  Hun ble mor til vårt P og S-kull og til vår egen SJCH NJCH Fantins Pavarotti. Vi har ikke ord for våre følelser, savnet er ubeskrivelig.

Året ble avsluttet med jaktprøver men Kjell og jeg reiste på hver vår kant. Terrenget i Rogaland var ikke for en mann med knust fot – Kjell fikk fortsatt ikke på seg normalt fottøy. Han reiste derfor til Tjørn/Sverige, Jeg til de norske prøvene.
Fantins Vidda fikk viltkontakt på kun 2 prøver, men fikk glimrende kritikker for kontakt og stille samarbeid. Fantins Xtra debuterte på Skogsfuglprøve med 1BK, hadde viltkontakt på 3 prøver og fikk supre kritikker på alle. Fantins Western fikk premie i Ek begge dager i Rogaland og søndag ble hun Prøvens Beste Hund med 1EK. I Sverige fikk Fantins U-2  2BK og Fantins Quicktempered 3EK

Kennel Fantin fikk nok en gang Årets Jaktspaniel, Fantins Western 2,5år gammel, eier Bjarte Grimen. På 5 plass Fantins Xtra, På 6 plass Fantins Vidda
Vi er kjempefornøyd. Manglende viltkontakt gir ingen premie, men våre hunder har fått fine kritikker, vi har bra materiale å arbeide videre med det gir en god følelse og inspirasjon til å trene videre. Det er flere gode unge hunder under trening rundt om – vi håper de vil vise ”framtassarna” i årene som kommer.

2011 20/2 fødes vårt Z-kull (Fantins U-2/ SJCH NJCH Fantins Pavarotti), og fire dager senere den 24/2, vårt AA-kull. (Fantins Vidda/SJCH Huntsman Lance) Vi hoppet over bokstavene æ, ø og å og begynte på alfabetet for 2.gang.
21-22/5 arrangerte Kennel Fantin i samarbeid med Torp Hundesenter en uoffisiell jaktprøve åpen for alle. Dommer lørdag var Royne Svensson, Sverige. Fantins Western ble Prøvens Beste Hund m/1EK. Søndag var Tor Magne Gramstad dommer og Fantins Yuba ble Beste Debutant, Fantins      Quicktempered fikk 2EK og Fantins Vidda ble Prøvens Beste Hund med 1AK m/HP
Høsten kom med jaktprøvedeltagelse. Det ble et år med lite viltkontakt på alle skogsfuglprøver og dermed få premieringer. Men både Vidda og Xtra, som startet i Åpenklasse denne,høsten fikk hver sin  1AK og ble dermed  klare for Eliteklasse (EK) neste år. Western fikk 3EK og ble også Guns Choice den ene dagen. Fantins Whinny trenes i andre grener, gjør det meget bra og plasserte seg høyt på Årets Resultatlister.
Årets Bruksspaniel (NBF) nr.2 og Årets Lydighetspaniel nr.2: Fantins Whinny Årets Jaktspaniel på delt 5.plass: Fantins Vidda og Fantins Xtra.

2012 Den 30/1 blir  BB-kullet ble født  Det er Xtra’s 1.kull og planlagt far var Jaktia Daim som jeg lenge har tenkt å bruke men han paret ikke!. Far til BB-kullet ble derfor reserve hunden SJCH Huntsman Lance som vi hadde brukt på Vidda året før. Det ble 9 valper!
Xtra debuterte i Eliteklasse med en 3EK og Vidda med 1EK! Vilja fikk sin 1AK og er klar for opprykk til EK, en pangstart på sesongens jaktprøver. Senere debuterer Zolan og Yess og begge går til premiering i begynnerklasse. Western og Vilja oppnår begge 2EK på høstens prøver og Xtra får utmerkelsen Guns Choice.

Årets Bruks spaniel NBF og Årets Allsidighet spaniel nr 2: Fantins Whinny
Årets Jaktspaniel nr. 2: Fantins Western, nr. 3 Fantins Xtra, nr.4 Fantins Vilja, nr. 7 Fantins Vidda, nr. 13 Fantins Yess ( Zolan hadde ikke sendt inn resultat. Kennel Fantin er godt representert på Årets Jaktspaniel liste, vi er kjempefornøyd og takker våre valpekjøpere som trener og viser resultat.

2013 Nytt forsøk på å få avkom etter Jaktia Daim som vi synes er en topp hund både jaktlig og ellers. Det var Vidda vi ville pare han med men hun er en rolig hund, og siden han var så beskjeden året før, så vi om Uii (Fantins U-2) som er umoralsk så det holder, kunne få ham i gang. Det gjorde hun! det ble mer enn lek, plutselig forsto han oppgaven og der var det gjort! Så utførte han den planlagte paringen med Vidda. Vi hadde ikke tenkt 2 kull men han var en god kombinasjon med begge tispene så vi håpet på 2 mindre kull og ultralyd viste 8 hos den ene tispen 4 hos den andre, det så bra ut.
30/1 ble CC-kullet født Uii fikk 8 valper. Den 4/2 ble DD-kullet født og de 4 forespeilede hos valpene hos Vidda var blitt til 9!  Totalt 17 valper!!

Kjempemorsomt å gå i skogen med 17 valper samtidig, de føk hit og dit, det var et skuespill. Det var konstant opptelling for å være sikre på at vi hadde kontroll på alle. En krevende men utrolig morsom tid.
Jaktprøvene denne høsten ga få resultat det var lite eller ingen fugl på skogsfugl prøvene. Uten fugl, ingen premie, men Xtra fikk utmerkelsen Guns Choice!
Noe bedre i Rogaland,  hvor Western ble Guns Choice, Vilja Prøvens Beste Hund med 1EK, Xtra 2EK og Bird bagger 2BK og Guns Choice.
Årets Lydighetsspaniel: Fantins Whinny, Årets Jaktspaniel nr. 4: Fantins Western, Årets Jaktspaniel nr. 5: Fantins Xtra og Bird bagger.
Fantins Busy Buddy  debuterer på Jaktprøve med 1 BK

2014 Uansett hvor hyggelig vi synes det er å ha valper, ble 17 på en gang såpass mange at vi trengte en pause. Jobb og Kjell’s helse satte en stopper for hans  prøvedeltagelse, men vi meldte på til årets første prøve som var på Sokna. 7 hunder med prefiks Fantin sto i startlisten. Buddy ble trukket da Kjell ikke var i form
Yess, Zimply og Xtra var i områder uten fugl. De fikk fine kritikker men uten viltkontakt ingen premie.
Western, Bird Bagger og Astra var på et annet område og ikke bare fant de fugl men ble plassert som Prøvens Beste Hund nr.1, 2 og 3! I tillegg fikk Astra tildelt Guns Choice. For en fantastisk dag. På Skiptvet fikk Absolute Albert 1AK og Guns Choice. Xtra og Vidda fikk begge 1EK.
På Kongsberg ble Western Prøvens Beste Hund med 2EK. Xtra hadde ikke viltkontakt men dommeren sa ved  kritikkopplesning at hun hadde dagens beste søk!
Så var det bare Rogaland igjen: lørdag ble Xtra Prøvens Beste Hund med 1EK, Bird Bagger ble premiert begge dager med hhv 1 og 2AK. og Western 3EK

Søndag viste Xtra det beste arbeid noensinne og dommeren kalte det et imponerende søksarbeid. Hun fikk viltkontakt, var fast, det ble felling og så… gikk det galt under apporten! Noe som aldri tidligere har hendt…. Oppkast i bilen på vei hjem, Veterinær besøk dagen etter viste hovent strupehode og betent svelg.
Så var det en årsak for svikt i apporten men det var som utgjort. Hadde hun gjennomført hadde hun blitt Årets Jaktspaniel og hatt kravet for Jakt championatet inne. MEN vi satser på neste år, skam den som gir seg 🙂
Eier til Fantins Xzena (søster til Xtra) ønsket en valp etter hunden sin og spurte om vi kunne ha kullet. Den 24/10 ble EE-kullet født, far var SJCH Jaktviljans Fenton. Det ble 5 herlige valper. Xzena fikk med seg sønnen Epo hjem 😛

Vårt mål har i alle år vært, sunne hunder med godt gemytt og å ta vare på samarbeidsviljen, jaktegenskapene og arbeidslysten.  Vi synes vi i stor grad har lykkes så langt.

 Vår stamtispe, hennes foreldre og søsken var alle HD-fri.

Våre avlshunder har vært øyelyst regelmessig. 6 hunder er testet for Cord1, ingen affisert, ingen bærere.

Resultat røntgede hunder 2014 :            Av 209 mulige (3 døde i ulykker før nådd alder) er 192 hunder                                                              HD røntget.

185 er HD-FRI, 7 hunder har HD-C = svak grad.

De som er AD-røntget har alle A (fri)