Kurs


Jeg ønsker velkommen til lærerike og hyggelige kurs. Informasjon om kursene finner du under de forskjellige  kurs knappene. Mitt navn er Rigmor Schau og jeg er instruktør på kursene.
Nedenfor finner du litt om noe av det jeg har drevet med og som har gitt meg den erfaring og kompetanse jeg har i dag. Erfaring og kompetanse skal deles, jeg gleder meg til å dele dem med deg.

PRIVAT TIMER

Trenger du hjelp, har det oppstått et problem du ikke finner ut av, eller ønsker du rett og slett å komme i gang med trening før kurs starter så ta kontakt – vi kan avtale en privat time eller et personlig kursopplegg. Gjelder både almen lydighet og Jaktdressur.

NJFF Jakthund instruktør II og NKK instruktør trinn I

Deltatt og konkurrert på Lydighetsprøver.
Erfaring fra trening i forskjellig hundemiljø og kurs som jeg både har holdt og deltatt på, har gitt erfaring med mange forskjellige raser, og har kommet til uvurderlig nytte når jeg selv holder kurs. Ingenting har dog lært meg mer om hunder og hunders atferd enn den muligheten jeg har hatt til å studere valpe kull gjennom 32 år og se hvordan hundemor oppdrar flokken og den enkelte valp.
DRESSURKURS  Lydighet:  Valpekurs og Hverdags lydighet alle raser.  Tilpasset opplegg for Jakthund raser.

JAKTKURS for spaniel rasene

Har holdt jaktkurs fra 1992 og har følgende bakgrunn og erfaring:
Ble interessert i Spaniel jakt i 1986. Fulgt kurs vedr. Klassisk Spaniel jakt ved alle mulige anledninger i Sverige og Norge siden slutten på ’80 tallet. Deltatt på jaktprøver i Sverige fra 1988 og i Norge fra den første uoffisielle prøven ble arrangert i 1989. Har siden ført hunder i alle klasser og deltatt på alle prøver arrangert i Norge tom 2015. I 2016 deltok jeg kun 3 ganger pga. sykdom, men vant prøven på Kongsberg med NJCH Fantins Xtra som fikk nok en 1EK.
Har ført hund til både Norsk og Svensk Jaktchampionat. NJCH Fantins Xtra og NJCH SJCH Fantins Pavarotti som ble den første spaniel noensinne som ble både Norsk og Svensk Jaktchampion. Han var alene om å ha begge titlene i hele 12 år! (2006 -2018). Fantins Vidda lå an til NJCH på sin siste prøvestart, men da skytter bommet hjalp det ikke at hun hadde alle krav på plass…. (Vi er avhengig av at skytter treffer, det skal ikke være lett)
Har ført hund frem til Årets Jaktspaniel 3 år på rad, nr. 2 og nr. 3 flere ganger.

PELSSTELL

1 år Kurs i pelsstell. Begynte som hundefrisør i 1986.
Klippet alle raser frem til 2021. Fra 2022 kun utvalgte raser.
Utstillingsklipp på Welsh og Engelsk Springer Spaniel samt  noen av de stående fuglehundene.
Har holdt Pelsstell kurs fra 1992

BLODSPORKURS

NJFF Autorisert instruktør Blodspor og Ettersøk skadet vilt.
NJFF Autorisert dommer Ettersøk skadet vilt og dømt prøver i mer enn 20 år.
Fagkonsulent for opplærings film om Ettersøk av skadet vilt som ble laget for bruk på NJFF jegerprøvekurs, Leder for Hundegruppa i Oppegård JFF i flere år med ansvar for gjennomføring av Ettersøk kurs.

Har ført 4 egne hunder frem til NVCH (Norsk Viltsporchampion) Holdt Blodsporkurs i mer enn 25 år. Holder for tiden ikke Blodsporkurs.

Leder for Norsk Spaniel Klub, avd. Oslo/Akershus i 7 år og derved ansvarlig og i mange tilfelle selv instruktør på de kurs klubben holdt. Er Autorisert Ringsekretær og Fungerte i flere år som Ringsekretær på utstilling.