Rigmor

Daglig leder, eier

Kjell

eier og handyman

Hvem er vi og hvordan startet det…

Vi er: Rigmor Schau, Kjell Schau og Connie Lehn-Halvorsen.

Etter mange år med hund fikk vi, Rigmor og Kjell, i 1984 vår første spaniel, en Cocker, i 1987 kom også Engelsk Springer Spaniel inn i vårt liv. Spanielens allsidighet inspirerte og vi ble aktive i Norsk Spaniel Klub, på trening, utstilling, dressur, blodspor og jaktanleggsprøver. Hundene var med på jakt. Det førte til trening og deltagelse på Jaktprøver. Vi ønsket etter hvert en valp etter springeren som var en suveren jakthund, frisk og sunn.  
Kennel FANTIN ble registrert i 1989 av Rigmor,  Kjell har vært med hele tiden.
Fra første valpekull som ble født 31/1-1990 har fokus vært på god helse, mentalitet og å ta vare på rasens jaktegenskaper.

Ønsker du å vite mer om hvordan det hele startet, om valpekull, hunder, prøvedeltagelse og resultat som kunne dokumentere vårt mål om å ta vare på jaktegenskapene, så finner du ALT under HISTORIKK

I 2022 ble Connie medeier og samarbeidspartner i Kennel Fantin. Connie presenterer seg selv nedenfor: 

Mitt navn er Connie Lehn-Halvorsen
I dag bor jeg i Halden med min mann og to barn. Vi har per i dag to Engelsk Springer Spaniel tisper. Den ene er importert fra England og er tjenestehund i Tollvesenet, Maddie i skrivende stund 8 år og Fantins Incredible Iffie som blir 3 år i april -23, hun trenes mot jakt/jaktprøve for spaniels. 

Jeg har vokst opp med Dachs, og har vært med på rådyrjakt, elgjakt og reinsdyrjakt. Har også hatt Dobermann, Dogo Canario (trent mot redningshund NRH), Dachs(jakt), Schæfer (både tjenestehund og brukshund), Rottweiler(tjenestehund) og Labrador(tjenestehund) i tillegg til Engelsk Springer Spaniel.

Jeg ble utdannet i forsvaret som patruljehund fører i 2004, og søkshund fører i 2006 og jobbet som hundefører frem til 2010. 
Min første Springer fikk jeg tidlig i 2007, som tjenestehund i forsvaret, Fantins Unicum (Sniffi til daglig). Hun var ikke ferdig trent da jeg fikk henne, så jeg var så heldig at jeg fikk være med på hele innlæringsprosessen og opptreningen, og det gjorde at vi to ble en veldig samkjørt ekvipasje og hun var en helt fantastisk hund!! Sniffi og jeg var sammen 24/7 i de årene jeg jobbet i forsvaret, vi trente var på oppdrag både innenlands og utenlands, deltok i NM for narkotikasøkshund i 2009(der ble vi nr.12 totalt) og hun var med på alt jeg gjorde, både i jobb- og fritid.

Nå har jeg min andre springer, Fantins Incredible Iffie født 01.04.2020. Med henne ønsker jeg å trene mot det denne rasen er avlet for, jakt!
Her er vi noviser begge to, så vi prøver og feiler noe, men det går stadig fremover. Iffie er en virvelvind av en hund, hun er førermyk og arbeidsvillig, har en enorm arbeidskapasitet og en vilje til å «please» som bare er helt fantastisk!

KURS virksomheten startet i 1992 Først Pelsstellkurs, deretter Lydighet og Jaktkurs.
Rigmor er autorisert instruktør Lydighet og Ringsekretær NKK, autorisert Jakthund instruktør trinn II og instruktør og dommer Ettersøk av skadet vilt/NJFF.  Instruktør Spanieljakt gjennom X-antall kurs i SSRK og ført hund i alle klasser på Jaktprøve og til Svensk og Norsk Jaktchampionat. Har ført 4 hunder til Viltsporchampionat.

FANTIN Hund og Hobby ble etablert i 1994 Butikken har alt man trenger til Familiehunden, tur og jaktkameraten, samt litt til katt. I 2023 legges driften om og vi skal tømme lageret. ALT selges nå ut til KUPP priser.